“Καμιά ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει από πολιτικές και πολιτικούς που δημιούργησαν την κρίση, και από αυτούς που διαχειρίζονται την κρίση αυτή, παίρνοντας χειρότερα μέτρα από τους προηγούμενους, και συνεχίζοντας τις πολιτικές εξόντωσης κάθε παραγωγικού ιστού της χώρας. Η έλευση του αποτυχημένου πρωθυπουργού και των εξίσου αποτυχημένων υπουργών του στη Θεσσαλία, δεν έχει καμιά απολύτως αξία, αφού ότι και να πει, ότι και να υποσχεθεί, είναι αναξιόπιστος και τραγικά ανεπαρκής.

Οι ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για το κατάντημα της περιοχής, είναι εξίσου μεγάλες, και καμιά επικοινωνιακή φιέστα δεν μπορεί να τις αποκρύψει. Αν υπήρχε στοιχειώδης σοβαρότητα, η όποια κυβέρνηση θα είχε καταθέσει το δικό της Εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης, τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, με χρονοδιάγραμμα, και με πολιτική βούληση για την εφαρμογή του. Αντί αυτών των απλών και στοιχειωδών κανόνων, τα πάντα έχουν εκχωρηθεί στους ξένους, και αυτοί αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Άρα ότι και να πουν, και κυρίως, να υποσχεθούν, ο Τσίπρας και οι υπουργοί του ουδεμία αξία έχουν. Είναι αποδεδειγμένοι πολιτικοί ψεύτες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καλά θα κάνει, να πει επιτέλους ξεκάθαρα ποιος είναι ο σχεδιασμός της τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο και για τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς της περιοχής μας, και να πάψει να αρκείται σε επικοινωνιακούς ακροβατισμούς. Αυτές οι τακτικές πλέον, και παρωχημένες είναι, και κανέναν δεν πείθουν.
Αναρωτιόμαστε για το μέγεθος του πολιτικού θράσους όλων αυτών που μιλούν για ανάπτυξη, όταν η φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι σε δυσθεώρητα ύψη, πως μιλούν για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, από την στιγμή που οι πολιτικές τους, τον εξαφανίζουν συστηματικά.
Η Χρυσή Αυγή, θεωρεί πως όλα αυτά αποτελούν μια κακοπαιγμένη επικοινωνιακή παράσταση, που δεν θα καταλήξει πουθενά, και που σε μια εβδομάδα κανείς δεν θα θυμάται.

Η Χρυσή Αυγή πιστεύει πως καμιά ανάπτυξη δεν μπορεί να έλθει από ευκαιριακούς “επενδυτές”,  με απουσία σοβαρού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με παντελή απουσία ολοκληρωμένου προγράμματος ανασυγκροτήσεως της Εθνικής οικονομίας, και το κυριότερο,απουσία πολιτικής βουλήσεως, για την εφαρμογή όλων των παραπάνω.

Η Χρυσή Αυγή τέλος, εύχεται στους “εισαγόμενους” και ντόπιους “Μαυρογυαλούρους”, καλή διαμονή, καλά τσίπουρα να πιουν και καλά σπληνάντερα να φάνε, εν μέσω πολιτικών παραμυθιών, υποσχέσεων και “οραμάτων” (τα συνηθισμένα δηλαδή που κάνουν σε κάθε επίσκεψή τους στην περιοχή μας),  αλλά να έχουν υπόψιν τους, πως τα πολιτικά φάσκελα είναι κοντά, γιατί για αυτούς δεν ξέρουμε αν υπάρχει, αλλά για τους Θεσσαλούς σίγουρα, υπάρχει και φιλότιμο…”

Χρυσή Αυγή Θεσσαλίας