Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τη κρίση του δικηγορικού κλάδου στη Μαγνησία. Αν και το  λειτούργημα του δικηγόρου αποτελεί θεμέλιο του κράτους Δικαίου και η θέση του είναι ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της Δικαιοσύνης, εντούτοις στην Ελλάδα του 2018 η οικονομική κρίση, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, της φορολογίας και η μείωση του εισοδήματος των πολιτών έχουν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του εισοδήματος της πλειοψηφίας των δικηγόρων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Ειδικότερα τα τελευταία έτη, λόγω της μνημονιακής πολιτικής της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτός από την επιβολή του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, είχαμε την αύξηση του δικαστικού ενσήμου, την θέσπιση υπερβολικών παραβόλων σε όλες τις διαδικασίες ακόμα και για τις αναβολές.

               Ενδεικτική της τραγικής καταστάσεως στην οποία έχουν περιέλθει οι δικηγόροι της Χώρας είναι η περίπτωση στον Νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα οι δικηγόροι της περιοχής καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσεως και της μείωσης της δικαστηριακής ύλης, καθώς από το πολιτικό Πρωτοδικείο Βόλου εκδόθηκαν το 2017 2.876 αποφάσεις που αφορούσαν σε όλες τις διαδικασίες, ενώ από την έναρξη του 2018 έως και σήμερα έχουν εκδοθεί μόλις 1.501 αποφάσεις.

            Συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με την προ κρίσεως εποχή, τότε η μείωση που προκύπτει είναι ακόμη πιο μεγάλη. Το 2007 είχαν εκδοθεί 7.331 αποφάσεις. Η πτώση στη δικαστηριακή ύλη αυξάνεται κάθε χρόνο στον Νομό Μαγνησίας και περαιτέρω από την προ κρίσης εποχή και μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά το 2012 οι αποφάσεις του πολιτικού Πρωτοδικείου Βόλου ήταν συνολικά 3.239. Ο Π. Ηλιόπουλος ρωτά το υπουργείο αν θα λάβει επιτέλους σοβαρά υπόψιν του την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο οι πολίτες, όσο και οι δικηγόροι  της Χώρας και ειδικότερα του Νομού Μαγνησίας από την θεαματική αύξηση του κόστους πρόσβασης στην Δικαιοσύνη.