ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χρυσής Αυγής:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο Υπ. Παιδείας για την ανάγκη ανακλήσεως της Υπουργικής Αποφάσεως για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων Ν. Μαγνησίας, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας. Ένας από τους τομείς που πλήττεται τα τελευταία χρόνια από την μνημονιακή πολιτική της Κυβερνήσεως Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α.-Α.Ν.Ε.Λ. είναι αυτός της Παιδείας. Δεκάδες είναι οι σχολικές μονάδες, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη. αφαιρώντας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα σε πολλά Ελληνόπουλα της Επικράτειας να έχουν πρόσβαση στην δωρεάν Παιδεία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

            Όπως είναι εύλογο η τοπική κοινωνία Καναλίων αντιδρά έντονα μέσα από τους τοπικούς φορείς του Δήμου Ρήγα Φεραίου . Η αναστολή λειτουργίας του Λυκείου θα επιφέρει κοινωνικό μαρασμό, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ύπαιθρο. Η συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα εξυπηρετεί τους μαθητές 3 χωριών και θα επιφέρει ερημοποίηση της περιοχής τυχόν αναστολή της λειτουργίας της.

Στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, η Παιδεία ως δημόσιο πνευματικό αγαθό κατέχει ύψιστη θέση και γι’ αυτό το λόγο θα ασκήσει κάθε πρόσφορο πολιτικό μέσο προκειμένου αυτή να διασφαλισθεί, ενάντια στις προσπάθειες υποβαθμίσεως και υπονομεύσεώς της από αριστερούς ανερμάτιστους πολιτικάντηδες, οι οποίοι δεν εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη.