Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής:

“Μετά την επίκαιρη ερώτηση που είχε απευθύνει το περασμένο έτος ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, στην απελθούσα (εν μέσω φαιδρών κλαυσίγελων) υφυπουργό Υποδομών, επανήλθε εκ νέου για το ζήτημα καταθέτοντας ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία. Η απάντηση της ανερμάτιστης τότε υφυπουργού ήταν εμφανώς ανεπαρκής και προκλητικώς εμπαικτική. Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση … διεμήνυε πριν από έναν χρόνο στο πλαίσιο κοπής πίτας της Ενώσεως Ξενοδόχων Μαγνησίας πως στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και μάλιστα διαβεβαίωνε πως θα καταβαλλόταν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθεί ο υπό σύσταση οργανισμός για την προβολή του αεροδρομίου και την προσέλκυση πτήσεων. Παρόλη όμως την σημασία του αεροδρομίου όπως τονίστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου για την παρουσίαση του προγράμματος δράσης για το 2017 το αεροδρόμιο συνεχώς υποβαθμίζεται. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την φυγή της Ryanair και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες αναπτύξεως της Θεσσαλίας είναι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Σύμφωνα με στοιχεία του 2016 στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο δραστηριοποιούνται τρεις αεροπορικές εταιρείες με τακτικές πτήσεις και συγκεκριμένα η «NIKI» που κάνει δρομολόγια προς Βιέννη (21 πτήσεις, 1.884 αφίξεις και 1919 αναχωρήσεις), η «Austrian» που επίσης πετά προς Βιέννη (18 πτήσεις, 1.112 αφίξεις, 1.117 αναχωρήσεις) και η «Sky Express» προς Ηράκλειο (17 πτήσεις, 244 αφίξεις, 255 αναχωρήσεις). Ταυτόχρονα την περίοδο των Χριστουγέννων μεγάλο τουριστικό γραφείο δρομολόγησε πτήση από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου για την Πράγα , ενώ σε ετήσια βάση 8 αεροπορικές εταιρείες φέρνουν πτήσεις τσάρτερ.

Για πολλοστή φορά η μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  εξαπατά τους Έλληνες πολίτες κατά κύριο λόγο της περιοχής της Θεσσαλίας, καθώς όχι μόνο δεν έθεσε σε άμεση προτεραιότητα την ανάδειξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, όπως διεμήνυε ένα χρόνο πριν, αλλά έρχεται σήμερα το Υπουργείο να «παγώσει» όλα τα έργα εκσυγχρονισμού και επεκτάσεως στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια – μεταξύ αυτών και του αερολιμένος της Νέας Αγχιάλου- εάν δεν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση τους στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Τα αεροδρόμια που δεν ανήκουν στο πακέτο των 14 περιφερειακών, που θα περιέλθουν στο σχήμα FraportSlentel και τα οποία σήμερα λειτουργεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ,έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων έχει προσλάβει συμβούλους για να εκπονήσουν μελέτη για την βιωσιμότητα τους, προκειμένο, όταν αυτά περιέλθουν στο νέο υπερταμείο, να έχει αξιολογηθεί ποια μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά και ποια όχι.

     Την αγωνία για την τύχη του εν λόγω αερολιμένα εκφράζει εδώ και δύο χρόνια  η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλίας, καταθέτοντας  Ενιαία πρόταση για την διάσωση του τουρισμού. Η πρόταση αφορά στην πρόσληψη manager, που δεν θα είναι ούτε τουριστικός πράκτορας ούτε εκπρόσωπος αεροπορικής εταιρείας, αλλά επαγγελματίας εξειδικευμένος στο είδος. Ο μάνατζερ θα επιφορτιστεί το βάρος της επαφής με αεροπορικές εταιρείες για την προσέλκυση πτήσεων. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, μέσω του Προέδρου της, κ. Γιώργου Ζαφείρη, έκανε την παρουσίαση του business plan, μέσω του οποίου προτείνεται η σύσταση μιας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που στόχο θα έχει την ανάπτυξη και προσέλκυση πτήσεων και την τουριστική προβολή των εμπλεκόμενων περιοχών, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας της λειτουργίας του αεροδρομίου σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, θα μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω δράσεις, όπως: Χώρος δημιουργίας κι ανάπτυξης αερολέσχης, χώρος έκθεσης, επίδειξης κι αγώνων μοντελισμού κι αερομοντελισμού, βάση για skydiving, χώρος πολιτιστικών και αθλητικών events, σκηνικό για γυρίσματα ταινιών, σειρών κλπ, δημιουργία Cargo. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, «το αεροδρόμιο είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη στη ευρύτερη περιοχή, καθώς και σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη άλλων επιχειρηματικών δράσεων».

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή, εκφράζει απερίφραστα την αντίθεσή του στο ξεπούλημα των αερολιμένων της χώρας και δεσμεύεται να αντισταθεί σε αυτό με κάθε τρόπο.