Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπουργείο Παιδείας για την ανήκουστη απόφαση της κυβέρνησης, η οποία έχει προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ιδρύει έδρες καθηγητών Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, καθώς και Μουσουλμανικής Θρησκείας στο Παιδαγωγικό Τμήμα σε άμεση συνεργασία με τουρκικά πανεπιστήμια.

 

Η ενέργεια αυτή συνεπάγεται μέγιστο εθνικό κίνδυνο καθώς τούρκοι καθηγητές χωρίς κρατικό έλεγχο θα συντελούν σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του κορμού των σπουδών ασκώντας στην ουσία πολιτική που θα αντανακλά τα συμφέροντα της Άγκυρας. Η Πρυτανεία του ΔΠΘ καταγγέλλει συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του πανεπιστημίου. «Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να σημειώνεται τέτοιου είδους ενδοτικότητα από την ελληνική πλευρά, ιδιαιτέρως αν ληφθούν υπόψη και οι υποχωρήσεις στα όρια της μειοδοσίας, στο θέμα του «προσφυγικού» και των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο», τονίζει ο Π. Ηλιόπουλος.

 

Ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ακυρωθεί η παραπάνω ενέργεια καθώς αντιμάχεται καταφώρως τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, την ελληνική παιδεία και γενικώς υπονομεύει τη χώρα, καθώς εμφιλοχωρεί η άσκηση της τουρκικής πολιτικής απροκαλύπτως εντός της εκπαιδεύσεως.