Κρατήστε καλά αυτές τις εικόνες. Δεν είναι από την Τεχεράνη. Δεν είναι από το Ισλαμαμπάντ. Είναι από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Είναι η εικόνα της Ελλάδας, σε λίγα χρονιά. Το ισλάμ είναι εδώ, όσο και να μην θέλουν κάποιοι να το συνειδητοποιήσουν. Ο κίνδυνος μουσουλμανοποίησης υπάρχει, καθώς όλο και συνεχώς αυξάνονται τα κύματα μετανάστευσης, που σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες μουσουλμάνους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κινδύνου για την πατρίδα μας.

Τέτοιες εικόνες προκαλούν μόνο σοκ. Ρητορικό ερώτημα: Θα επέτρεπαν σε Χριστιανούς Ορθόδοξους να κάνουν περιφορά επιταφίου σε μουσουλμανική χώρα; Δύσκολο. 

Η ημέρα της Ασούρα γιορτάζεται και φέτος στον Πειραιά με εκατοντάδες ανθρώπους να συμμετέχουν στα τελετουργικά που περιλαμβάνουν προσευχή και αυτομαστίγωμα.

Η ιερή μέρα της Ασούρα είναι η ημέρα που έχασε τη ζωή του ο ιμάμης Χουσεΐν, εγγονός του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος τιμάται ως μάρτυρας κάθε χρόνο, τη 10η μέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου, δηλαδή, μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

Με το μαστίγωμα οι σιίτες μουσουλμάνοι αναβιώνουν τα πάθη του Χουσεΐν.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετέχουν στο σκληρό αυτό θρησκευτικό έθιμο και στον Πειραιά.