Είναι νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών – Ήταν γνωστός στις Αρχές – Πρόκειται για Βρετανό πολίτη, τζαμαϊκανής καταγωγής, ηλικίας 42 ετών, που λέγεται Αμπού Ιζαντίν

Βρετανός πολίτης και μάλιστα γνωστός στις Αρχές φέρεται ότι ήταν ο δράστης που αιματοκύλησε νωρίς το απόγευμα το Λονδίνο.

Ο άνδρας, αφού δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, που τον είδαν να μαχαιρώνει συνάδελφό τους, μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε. Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι  ήταν ασιατικής καταγωγής, στη συνέχεια, και σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για Βρετανό πολίτη με καταγωγή από την Τζαμάικα.

Το όνομά του είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Αμπού Ιζαντίν και έχει γεννηθεί στο Ανατολικό Λονδίνο το 1975. Το όνομά του, πριν ασπασθεί το Ισλάμ ήταν Τρέβορ Μπρουκς. Είχε ριζοσπαστικοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ φέρεται να είχε ταξιδεύσει στο Πακιστάν, σχετικά πρόσφατα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς του ήταν Χριστιανοί, ενώ εκείνος ασπάσθηκε το Ισλάμ σε ηλικία 17 ετών.

Ο Αμπού Ιζαντίν είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 «αξιέπαινες», ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ενώ είχε μιλήσει ως ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα και διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο YouTube.

Ο τρομοκράτης θεωρείται υπαίτιος και για τις δύο επιθέσεις που έχουν σπείρει τον πανικό στη βρετανική πρωτεύουσα: Πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και ακολούθως επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό στο βρετανικό κοινοβούλιο. Τίποτα δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό για την ταυτότητά του, τα κίνητρά του ή πιθανούς συνεργούς του.

Η πρώτη εικόνα του ύποπτου τρομοκράτη που πάγωσε το Λονδίνο

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης