Σταθεροποιείται, όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, η εικόνα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα, οδεύοντας προς το Πάσχα.

Και σύμφωνα και με τα μεσημεριανά δεδομένα, όπως αυτά προκύπτουν από την ανανέωση των προγνωστικών καιρικών μοντέλων, το σενάριο της παρατεταμένης καλοκαιρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, κερδίζει καθημερινά έδαφος.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα, και μετεωρολόγος ο Τάσος Αρνιακός παίρνει θέση για τις καιρικές συνθήκες της επόμενης, Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο κ. Αρνιακός ξεκαθάρισε πως η περίοδος της αστάθειας που προκαλεί συνεχόμενες κακοκαιρίες οδεύει προς το τέλος της.

Τόνισε ότι, όπως όλα δείχνουν, το Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά καλός.

Μάλιστα, από σήμερα άρχισαν να εμφανίζουν και τα πρώτα δεδομένα για τον καιρό της Πρωτομαγιάς, ο οποίος επίσης δείχνει να είναι καλός.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των αερίων μαζών σε σχέση με τη θερμοκρασία πανευρωπαϊκά, όπου παραμένει το σενάριο της ανόδου σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, φτάνοντας κατά τόπους και τους 25 βαθμούς:

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την καταγραφή των βαρομετρικών συστημάτων που θα περάσουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και την Πρωτομαγιά, όπου καθαρά φαίνεται η σημαντικότατη βελτίωση του καιρού από την Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι την Πρωτομαγιά:

×