Βέρτης, Γαρδέλης, Πλούταρχος, Μπέζος: Καλλιτέχνες και επώνυμοι για τη Χρυσή Αυγή

Ανά καιρούς διάφοροι καλλιτέχνες έχουν τοποθετηθεί δημοσίως για τη Χρυσή Αυγή. Ας δούμε λοιπόν συγκεντρωτικά τι έχουν πει και τι έχουν υποστηρίξει:

Γιώργος Πετρόχειλος

Ο αγαπητός ηθοποιός ανήκει στις τάξεις της Χρυσής Αυγής από τον καιρό των διώξεων ακόμη και κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στις 7 Ιουλίου. Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει:

«Για την στήριξή μου στην Χρυσή Αυγή το Σύστημα μου έστησε συμβόλαιο θανάτου. Με εξαφάνισαν επαγγελματικά. Όλος ο κόσμος όμως μου σφίγγει το χέρι. Ειδικά στα Μεσόγεια δεν μπορώ να κυκλοφορήσω από τα “Μπράβο, είσαι παλικάρι»

Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Πετρόχειλος είχε δώσει μία συνέντευξη – κατάθεση ψυχής στο περιοδικό “Χάι”.  Ένας άνθρωπος ροκάς με μορφή ηθοποιού, ένας άντρας με τσαγανό και ντομπροσύνη.

 
 Που χάθηκες;

«Έπεσε φυλλοξήρα μετά την διαφήμιση της Χρυσής Αυγής που έκανα, ενώ όλη η Χρυσή Αυγή ήταν στην φυλακή. Το μελέτησα και το θεώρησα πολύ άδικο. Το αισχρό πολιτικό σύστημα που μας έφερε όλους τους Έλληνες σε αυτήν την κατάσταση, φέρθηκαν ελεεινά και βρώμικα. Βάζουν έναν παρακρατικό να σκοτώσει τον Φύσσα για να κλείσουν στη φυλακή την Χρυσή Αυγή επειδή είχε φτάσει το 18%.

Τους έστειλα μια επιστολή, όπου δήλωνα την συμπαράστασή μου. Δεν ήξερα πως όλα τα παιδιά ήταν θαυμαστές μου από τις ταινίες που έκανα. Στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση που κάνανε μετά την αποφυλάκιση, μου λέγανε ατάκες από τις ταινίες μου. Είναι απλά, αγνά παιδιά, με χιούμορ και πραγματικοί Έλληνες. Αυτά τα παιδιά είναι κομάντος. Όταν γίνεται πόλεμος, βάζουν τα στήθια τους μπροστά στις σφαίρες. Δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική, τη βουλή και τους βουλευτές. Δεν έχουν πατήσει ποτέ στο μπαρ της Βουλής. Ο παρακρατικός που σκότωσε τον Φύσσα, ήταν πρώτα στην Πολιτική Άνοιξη, μετά στην ΚΝΕ. Τον φύτεψαν επίτηδες, έξι μήνες πριν τον φόνο στην Χρυσή Αυγή για να γίνει αυτό και ήταν λόγω προσωπικών διαφορών ο φόνος. Στη ζωή μου, σαν άνθρωπος, δεν ανέχθηκα ποτέ το άδικο και το έχω πληρώσει αυτό. Και στις διαπροσωπικές αλλά και στις επαγγελματικές μου σχέσεις. Δεν μ’ ενδιαφέρει όμως, κι έτσι θα πεθάνω.

-Δεν φοβήθηκες πως στέλνοντας την επιστολή, θα βρισκόσουν αντιμέτωπος με κάποιους;

Με όλο το κύκλωμα. Αφού τα ¾ είναι αριστεροθολοκουλτουριάρηδες και οι υπόλοιποι ανήκουν αλλού. Ξέρεις πόσοι με πήραν τηλέφωνο λέγοντας  «Είμαστε μαζί σου, είσαι παλικάρι»; Τους απάντησα να βγουν μπροστά.

-Από τον χώρο σου;

Ναι. Αλλά ξέρουν πως αν βγουν μπροστά, θα γίνουν συμβόλαια θανάτου, όπως έγινε με εμένα και θα εξαφανιστούν από τη δουλειά. Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει γιατί είμαι συνταξιούχος. Αλλά επειδή και είμαι και νιώθω ακόμα νέος, δεν θα σταματήσω τη δουλειά.

– Άκουσες από τον κόσμο κάτι κακό γι΄ αυτό που έκανες;

Όλοι υπέρ. Κανένας δεν μου έχει μιλήσει κατά. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια. Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής μαζί με τον Κασιδιάρη μου ανέθεσαν το δεκάλεπτο. Το έκανα, βγήκε και είχε την επιτυχία που ξέρεις. Αλλά δεν μου το συγχώρεσαν ούτε οι πιο στενοί μου συνεργάτες, ούτε οι πιο αδελφικοί μου φίλοι. Δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Μιλάμε για δειλία και ανανδρία. Μεγαλώσαμε μαζί, τους στήριξα, τους βοήθησα, τους έφτασα με την προσωπική μου δουλειά πολύ ψηλά. Αλλά εξαφανίστηκαν χωρίς καν να μου εξηγήσουν. Όλος ο κόσμος μου σφίγγει το χέρι. Ειδικά στα Μεσόγεια δεν μπορώ να κυκλοφορήσω από τα “Μπράβο, είσαι παληκάρι”. Ο κόσμος ξέρει τι υφίστασαι όταν βγαίνεις από το κατεστημένο και μπαίνεις σε αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια. Και αυτό είναι γνήσιο ελληνικό μονοπάτι.

Νότης Σφακιανάκης

«Με το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχω πρόβλημα για να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους. Αλλά όχι και να υιοθετήσουν, είναι αδιανόητο αυτό. Μέσα σε ένα σπίτι ομοφυλοφίλων τι θα γίνει το παιδί (…). Δεν είναι φυσιολογικό. Υπάρχει το φυσιολογικό και το παρά φύσιν». 

«Επιβάλλεται να ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή»

«Οι αντιστασιακοί του σήμερα είναι η Χρυσή Αυγή». Ο διάσημος τραγουδιστής έχει, επίσης, τοποθετηθεί δεκάδες φορές υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Σταμάτης Γαρδέλης

Μέσα από συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να τραγουδήσει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου επιβάλλει σε ποιόν θα προσφέρεις την βοήθειά σου.

Πέννυ Σταθάκη

Η Πέννυ Σταθάκη πρωταγωνιστούσε στο επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη», από το 2002 μέχρι το 2004 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Το σενάριο της σειράς είχε γραφεί από τους Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Υποδυόταν την «Ελένη Γιαννοπούλου». Η ηθοποιός κατήλθε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της αυτοιδιοικητικής έκφρασης της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου και είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Στιβ Γιατζόγλου

Ο εμβληματικός καλαθοσφαιριστής Στιβ Γιατζόγλου δίνει συνεχώς το παρόν σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει δηλώσει: «Η Χρυσή Αυγή είναι οι αληθινοί πατριώτες». Είναι άλλωστε υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιώς στις επικείμενες εκλογές της 7/7 .

Χρήστος Ζαρκάδας. (ηθόποιος)

Τον γνωρίσαμε κυρίως ως “Μπιλ” μέσα από το σίριαλ “Σοφία Ορθή”. Ο ηθοποιός κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στις επικείμενες εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Ελένη Λιάσκα, η τηλεοπτική «Γωγώ»

Η ηθοποιός είχε γράψει στο διαδικτυακό της λογαριασμό σχετικώς με το συμβάν στον ΑΝΤΕΝΑ και τον κύριο Κασιδάρη:

«Συναγερμός. Η δημοκρατία κινδυνεύει. Οι βουλευτές μας. Οι άνθρωποι που έκαναν τόσο υπερήφανη την Ελλάδα υποφέρουν κάτω από την δεσποτική τυραννία του συστήματος της Χρυσής Αυγής. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Η Χρυσή Αυγή κυβερνούσε τόσα χρόνια και χρεοκόπησε την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή άδειασε τα ταμεία του κράτους με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην έχουν ούτε καν φάρμακα. Η Χρυσή Αυγή γέμισε την Ελλάδα με μετανάστες τους έκανε νόμιμους για να μπορούν να σκοτώνουν και να σφάζουν και να βιάζουν Έλληνες και Ελληνίδες. Η Χρυσή Αυγή πούλησε την Ελλάδα στους Γερμανούς και στους Γάλλους. Αυτό, κάτω από άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να ήταν αστείο και γραφικό. Δυστυχώς όμως το σύστημα προσπαθεί να μας το περάσει για αλήθεια… Ανοίξτε τις τηλεοράσεις, και δείτε το. Τα ραδιόφωνα; Το ίδιο. Ας σκεφτούμε κάτι όμως: Αυτά τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, μέσα στην τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, πού βρίσκουν τα λεφτά για να επιβιώσουν; Και τι πολιτικές εξυπηρετούν για να δικαιολογήσουν την οικονομική ενίσχυση; Για όλα λοιπόν φταίει όχι ο… ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα. Για κάποιους πλέον είναι ξεκάθαρο, για άλλους όχι τόσο. Θα το πούμε λοιπόν καθαρά.

Ο μόνος λόγος που έγιναν ξανά εκλογές ήταν η ελπίδα να μην μπει η Χρυσή Αυγή στο κοτέτσι με τα χρυσά αυγά. Στην βουλή. Για να μην φωνάζει .Γιατί ,τους έμπειρους πολιτικάντηδες μπορείς να εξαγοράσεις με χρήματα και δόξα. Τα νέα παιδιά με μια καθαρή εθνική ιδεολογία που έχουν στόχους και όνειρα και δεν έχουν προλάβει να διαβρωθούν από το σύστημα, πώς τα εξαγοράζεις; Πώς εξαγοράζεις τη σιωπή τους; Την συνενοχή τους; Δεν τα εξαγοράζεις. Και απόδειξη ήταν αυτό που έγινε στα στούντιο του ΑΝΤ1.

Του την είχαν στημένη ήταν ολοφάνερο. Ήξεραν ότι είναι παρορμητικός νέος και ότι πιστεύει πως έχει το δίκιο με το μέρος του. Φώναξαν λοιπόν το ανάλογο πάνελ, με την μετρ του είδους στο να εξαγριώνει κόσμο Κανέλλη και την Δούρου με την οποία υπήρχε μεγάλο προηγούμενο. Το σκηνικό στήθηκε και περίμεναν να αρχίσει η παράσταση. Το ελπιδοφόρο είναι πως ο κόσμος τους κατάλαβε στην πλειοψηφία του. Το ευτυχές είναι πως ο κόσμος είδε την Κανέλλη να σηκώνεται πρώτη και να πουλάει τσαμπουκά. Άκουσε την Δούρου να “ψέλνει” ύμνους υπέρ του συστήματος που υπηρετεί πιστά τόσα χρόνια και να κατακεραυνώνει την Χρυσή Αυγή..

500 χρόνια κυρία Δούρου μάς γύρισαν ήδη, μας γύρισαν οι μέντορες σας, οι συνάδελφοί σας και η Βουλή μέσα στην οποία ο λαός σάς ψήφισε για να τον υπηρετείτε και όχι για να πάρουν τα μυαλά σας αέρα».

Χρήστος Βασιλόπουλος, ηθοποιός

 «Με βρίσκουν σύμφωνο κάποια πράγματα που αντιπροσωπεύουν. Δηλαδή ότι πρέπει να είμαστε πιο πολύ Έλληνες και να προστατεύουμε την χώρα, τον πολιτισμό και την γλώσσα μας. Σε αυτά με βρίσκουν θετικό»

Πέτρος Γαϊτάνος

«Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής… Ήθελα πολλές φορές να σπάσω τα CD στο κεφάλι των μαύρων που τα πουλούν».

Λυκούργος Μαρκούδης

«Αυτά που δείχνουν τα κανάλια για τα δήθεν θύματα μεταναστών που πνίγονται, τα δήθεν παιδιά και γυναίκες που έρχονται είναι ψέμματα. Δεν γίνονται όπως μας τα παρουσιάζουν. Έρχονται κατά χιλιάδες νέοι κάτω των 30. Δεν είναι Σύριοι (…).»

Σαμπρίνα

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω και τον Νότη και τον Στιβ Γιατζόγλου… Κατηγόρησαν τον Στιβ Γιατζόγλου, γιατί παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση. Γιατί, υπάρχει και πουθενά αλλού να μπορέσει να ακούσει κάποιος τις θέσεις της Χρυσής Αυγής;»

Πλούταρχος

«Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ “ακραία δεξιά”  που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ. Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ο,τι θέλουν. Φτάνει να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο»

«Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιάννης Μπέζος:

«Το χαστούκι [του Ηλία Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο»

Σάκης Ρουβάς:

«Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»

Νίκος Βέρτης

 «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά»

Σταμάτης Γονίδης

«Εντάξει, κι εμείς έχουμε πάει μετανάστες νόμιμα έξω, αλλά μου γεμίσατε τον κόσμο λαθρομετανάστες και φοβάμαι να περπατήσω έξω. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά βλέπω παράξενα πράγματα. Είπαμε είμαστε φιλόξενος λαός, όλα καλά, αλλά δεν θα μας πηδ@ξουν… κιόλας! Τι συμβαίνει; Γιατί αυτή η υποστήριξη; Από που έρχεται; Να δείξεις τι; Ότι είσαι δημοκράτης; Χρησιμοποιείς τη δημοκρατία για να μας πηδ@ς; Δεν το κατάλαβα αυτό! Δεν νιώθω ασφαλής μες στην χώρα μου»

Με αφορμή δε το συμβάν με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Κατίδη, ο τραγουδιστής είχε γράψει μεταξύ άλλων:

«…O λαός που δεν μασάει κουτόχορτο, ψηφίζει Χρυσή Αυγή»

 

Τζίμης Πανούσης

«Δήθεν αριστεροί και νταβατζήδες το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Mόνο η Χρυσή Αυγή ασκεί κοινωνική πολιτική. Η Χρυσή Αυγή έχει αντιγράψει το πρόγραμμα της ΧΑΜΑΣ, της αριστερής ΧΑΜΑΣ και κάνει μία κοινωνική πολιτική που κανονικά έπρεπε να κάνει το ΚΚΕ. Και για αυτό έχει κάποια λαικά ερείσματα, γιατί έχει μπει στον κοινωνικό ιστό μέσα, στους φτωχούς ανθρώπους, εκεί που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα κι επεμβαίνει κοινωνικά…»

Σταμάτης Σπανουδάκης

«Το σύστημα πολεμά τη Χρυσή Αυγή και όσους σκέφτονται πατριωτικά»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση μόνο για μετανάστες στην Βουλή
Επόμενο άρθροΣεσημασμένος ναρκέμπορος ο 30χρονος αλλοδαπός που πυροβόλησε τον 21χρονο για ασήμαντη αφορμή