Το θέμα έχει κλείσει, απαντά το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι για τη ψήφο εξ αποστάσεως

Με ένα καθαρό και δυνατό «όχι» απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στις δηλώσεις Θεοδωράκη για τη ψήφο εξ αποστάσεως.

Δε θα μπούμε σε προσωπική αντιπαράθεση για δευτερεύοντα διαδικαστικά ζητήματα, επί των οποίων οι θέσεις μας βασίζονται σε ισχυρά επιχειρήματα, εξηγούν τη στάση τους και προσθέτουν: Από τη στιγμή που καμία εταιρεία δεν έδωσε εγγυήσεις για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η συζήτηση έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Δεδομένων των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί θα συνεδριάσει νωρίς τις απόγευμα το επιτελικό συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εντωμεταξύ, οι συνεργάτες του Νίκου Αλιβιζάτου ολοκλήρωσαν τον έλεγχο των υπογραφών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι αρχηγοί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής «δεν εντόπισα εικονικές υπογραφές και οι παραλείψεις στοιχείων που επεσήμανα δεν είναι για κανένα υποψήφιο τόσες ώστε να οδηγεί στον αποκλεισμό του».

Η λίστα των υπογραφών:

Αλιβιζάτος: 5.300 και όχι 2.864 οι υπογραφές υπέρ Θεοδωράκη

Με επιστολή του προς τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας,ο καθηγητής Αλιβιζάτος επισημαίνει ότι οι υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη είναι 5.300 και όχι 2.864, όπως αναφέρεται στη συγκεντρωτική λίστα.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Νίκος Αλιβιζάτος απευθυνόμενος στα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας:

«Αγαπητέ Φίλες και Φίλοι,

Σε συνέχεια του από 26/9/2017 μηνύματος μου με θέμα την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, διευκρινίζω ότι ο κ. Θεοδωράκης  πέραν των 2.864 υπογραφών που υπέβαλε σε hard copy και που ελέγθηκαν όπως ακριβώς και οι υπογραφές υποστήριξης όλων των άλλων υποψηφίων, έχει υποβάλει εμπροθέσμως, σε usb,  2.136 υπογραφές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και 300 υπογραφές αποδήμων, οι οποίες δεν ελέγθηκαν.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος».