Η κίνηση Λαγού και οι προοπτικές της (αναδημοσίευση)

  Προ-σημείωσις [απαραίτητη δυστυχώς]Από πιτσιρικάς σιχαινόμουνα τα ρεβύθια.Κι ακόμα, μοναχά η μυρωδιά τους μπορεί να μου φέρει αναγουλα.Ωστόσο, αν έγραφα έναν οδηγό μαγειρικής θα έβανα μέσα συνταγεςκαι για ροβίθια βραστά και για ροβίθια γιαχνί και για χούμους και για φαλάφελ…Άλλο τόσον και όταν γράφω κείμενα, είτε λογοτεχνικά, είτε κοινωνιολογικά, είτε πολιτικάΜην μπερδεύετε τον συγγραφέα με τα κείμενα τουΑυτός που γράφει για τα καλαμπόκια δεν είναι απαραιτήτως και κότα,όπως αυτός που γράφει για τα ραδικοβλάσταρα, δεν είναι απαραιτήτως ούτε προβατίνα ούτε VeganΠαραμένοντας λοιπον σταθερά στον νεοεθνικιστικό χώρο[αν και στην Ελλάδα ακόμα είναι λιλιπούτειος]θα γράφω, θα αναλύω και θα σας ενημερώνω, για οποιαδήποτε, άξια λογου, πολιτική κίνηση.Αυτό δεν σημαίνει φυσικα ότι έχω προσχωρήσει σε ολες αυτές ή ότι έχω αναλαβει εργολαβικατην προπαγάνδα τους [μακράν εμου ο ρόλος του προπαγανδόρου]Ελπίζω να έγινα κατανοητός [αν και δεν το πιστεύω…]

Και εν μέσω της Αυγουστιάτικης ραστώνης, έσκασε η αναμενόμενη είδηση.

Ο κ. Λαγός, μαζί με άλλους αποχωρήσαντες από τη Χρυση Αυγή, προχωρά σε κινήσεις που ουσιαστικά προ-αναγγέλουν ένα νέο κόμμα στον πολύπαθο [και παντα διαιρεμένο] χώρο του ελληνικού εθνικισμού.

Προηγήθηκε ένα λιγόλογο άρθρο στο συνήθως καλά ενημερωμένο Pronews, στις 19/8/2019, το οποίο σας το κοτσάρω εδώ να το διαβάσετε…“…Σε ευρεία πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν τα στελέχη που αποσχίστηκαν από τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Δημιούργησαν ιστοσελίδα (το συνδεσμούλι της στο τέλος), ιδρύουν τοπικές οργανώσεις και όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα λόγω οικονομικής αδυναμίας, ταξιδεύουν και μιλάνε σε πολιτικές εκδηλώσεις.Ο νέος πολιτικός φορέας, όπως διαβεβαιώνουν τα στελέχη του, θα είναι έτοιμος το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και φιλοδοξεί να περιλάβει στις τάξεις του στελέχη από όλο τον πατριωτικό χώρο.Να θυμίσουμε ότι οι Γιάννης Λαγός και οι πρώην βουλευτές Γιώργος Γερμενής, Νίκος Κούζηλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος παραιτήθηκαν από το κόμμα στις 13 Ιουλίου 2019, διαφοροποιούμενοι από τις κινήσεις και ενέργειες της ηγεσίας του και μαζί τους παραιτήθηκε και μεγάλος αριθμός στελεχών σε όλη την Ελλάδα…”https://www.pronews.gr/

Ιδού και το συνδεσμούλι για την ιστοσελίδα του νέου εθνικιστικού κινήματος, με τίτλο:
Εθνική Λαϊκή Συνείδηση

Μία πρώτη έκπληξη, αν και το θέμα είχε αρχίσει να κυκλοφορεί εδώ και καιρό, είναι η παρουσία του κ. Τάσου Συμιγδαλά,στην ιστοσελίδα, με άρθρο του, που τιτλοφορείται: Ο σημερινός ρόλος του Πατριωτικού χώρου [Αναγκαία επιλογή]
Το άρθρο σας το έχω κοτσάρει στο παράρτημα, στο τέλος του παρόντος κειμένου.

Ως γνωστόν ο κ. Συμιγδαλάς συνεργάζεται με τον κ. Κωνσταντίνο Πλεύρη. Δεν θα ήταν λοιπόν έκπληξη αν στην κίνηση Λαγου, συμμετείχε και ο Δάσκαλος. Μια φήμη που ήδη είχε φτάσει στα αυτιά ημών, των απλών αλλά ψαγμένων πολιτών και την οποία φαντάζομαι θα ήθελαν να τη δουν να επαληθεύεται, η συντριπτικη πλειοψηφία των υγιών Ελλήνων εθνικιστών…

Βεβαίως ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοινωση – ένα δελτίο τύπου παραδείγματος χάριν – που να επικυρώνει οριστικά το άρθρο του Pronews και να αναφέρει ρητά ότι κατατέθηκε νόμιμο καταστατικό του κόμματος, ενώ στην ετικέτα: “θέσεις” της Εθνικης Λαϊκής Συνείδησης, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα τα πολιτικά προτάγματα και οι προγραμματικές θέσεις του νέου κόμματος.
Ακόμα άλλωστε είναι πολύ νωρίς.

Αυτό που έχουμε είναι, καταρχήν η λογική και αναμενόμενη κίνηση των αποχωρησάντων χρυσαυγιτών, για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, απαλλαγμένου από την καμαρίλα Μιχαλολιάκου, καθώς και από τα γνωστά “αμαρτήματα” του κόμματος του κι’ από την άλλη, τη λαϊκή βούληση, που απαιτεί να καλυφθεί ο κενός χώρος στον ελληνικό εθνικισμό, προτού τον καταλάβει ολοκληρωτικά η Νέα Δημοκρατία [γιατί κατακεί πάει το πράγμα]
Μιας και μιλάμε όμως για Λαϊκή Βούληση, να θυμίσω εδώ την πολύ λογική πολιτική θεωρία, που λέγει ότι οι ηγέτες δεν είναι το παν στην πορεία και στην εξέλιξη ενός πολιτικού κόμματος, αλλά αντιθέτως, αυτό που πραγματικά σπρώχνει προς τα εμπρός ένα πολιτικό κίνημα, είναι ακριβώς η Λαϊκή Βούληση, που έχει επενδυθεί επάνω του.
Κάτι που φαίνεται να το έχει ξεχάσει ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος διακηρύσσει παντου όπου δύναται, ότι καρφί δεν του καίγεται για τους ψηφοφόρους του, τους οποίους θεωρεί άλλωστε προδότες και ριψάσπιδες.
Λες κι αυτός μόνος, είναι η Μεταφυσική Πνοή, που δια της Νιτσεϊκής του Υπερπροσωπικότητας, θα αλλαξει την ιστορία!
Καλά και σε χαιρετάω…
Τα ίδια πίστευε και ο Χιτλερ και κατάληξε καρβουνο στα υπογεια του κρυσφήγετου του…    

Κατα τούτο λοιπον κρίνω ως απόλυτα επιτυχημένη την επιλογή του τίτλου: Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, ο οποίος φαίνεται και πολύ λειτουργικός στον γραπτό λόγο, ως αρκτικόλεξο [ΕΛΣ], παρότι είναι δύσχρηστος στην καθημερινή λαλιά.
Αν αποδειχθεί τελικά και ότι η ηγεσία του προ-αναγγελθέντος κόμματος δίνει την πρέπουσα σημασία στη λαϊκή της βάση και αντλεί δυνάμεις από αυτήν, όπως ο γίγαντας Ανταίος αντλούσε δυνάμεις από τη γη, ενδέχεται να ανατείλει μια νέα ελπιδα για τον ελληνικο εθνικισμό.

Ακόμα όμως είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα. Προς το παρόν φαίνεται ότι ο κ. Λαγός και οι συνοδοιπόροι του, κινούνται προσεκτικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αδικαιολόγητες βιασύνες.
Θα μου πεις βεβαίως ότι, δείχνει μια σπουδή, το γεγονός πως έχουν αρχίσει κιόλας οι προκαταρκτικές κινήσεις και οι προαναγγελίες, μέσα στον Αύγουστο, που είναι νεκρός πολιτικά μήνας, ωστόσο εδώ υποψιάζομαι ότι υπαρχει σοβαρός λόγος, για να επισπευσθούν κάποιες διαδικασίες.
Κι αυτό επειδή έχει αρχίσει να σέρνεται μια περίεργη σπερμολογία [αρχίζοντας μάλλον απο την εφημερίδα των συντακτών] ότι η αποχώρηση του κ. Λαγού και των άλλων, απο τη Χρυση Αυγή, ήταν σε συνεννόηση με τον κ. Μιχαλολιάκο – δηλαδή μουφα!
Η προαναγγελία της ίδρυσης νέου κόμματος, και δη με την πιθανή συνεργασία Συμιγδαλά, Πλεύρη, μάλλον βάζει τέλος σε αυτές τις φήμες, που άλλωστε μπορεί να ήταν εκ του πονηρού. Διότι οι συριζαίοι μηχανικοι ελέγχου του νου, της συγκεκριμενης εφημεριδας, μαλλον ανησυχουν για τη δημιουργια ενος νεου εθνικιστικου λαϊκου κινηματος, που θα μπορουσε ισως να απεγκλωβισει τους λιγοστους εναπομείναντες στο ημιθανες μορφωμα του κ. Μιχαλολιάκου…
Μια γρήγορη ενέργεια λοιπόν, έστω και μεσα στον Αυγουστο, επιβάλλονταν να γίνει, ώστε να μην σέρνονται τέτοιες φήμες…

Προφανώς όλα αυτά θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζονται το φθινόπωρο και ίσως η οριστική τους  μορφή να παγιωθεί μόνον μετά το πέρας αυτής της ρημάδας της δίκης, που έχει καταντήσει σαν αρμένικη επίσκεψη.
Εκείνο που προέχει να κατανοήσουμε τώρα, όλοι εμείς οι Έλληνες εθνικιστές και νεοεθνικιστές, είναι η παλιά  και απράβατη αρχή, πως: “Η φύσις απεχθάνεται το κενό” 

Το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε μετά την πανωλεθρία της Χρυσης Αυγης, την 7η Ιουλίου, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα από κάποιους θα καλυφθεί.
Αν δεν θέλουμε να το καταλάβει η Νέα Δημοκρατία, διαλύοντας ουσιαστικά τα τελευταία απομεινάρια του ελληνικού εθνικισμού, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κρίνουμε, να επικρίνουμε, να συγκρίνουμε και τέλος να δια-κρίνουμε, αν κάποια νέα πολιτική κίνηση, πραγματικά μας παρέχει τις εγγυήσεις, ότι θα μπορούσε να ξαναπιάσει το νήμα του ελληνικού εθνικισμού, απο εκεί που το είχε αφήσει η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές του 2014 [κοντά στο 10%] και να το πάει παραπέρα, απαλλαγμένη άπαξ και δια παντός από την τροχοπέδη Μιχαλολιάκου.

Γι αυτό επιβάλλεται να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, ώστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη αλλά θα πρέπει να έχουμε και τα μυαλά μας ανοιχτά, ώστε να μην αποκλείσουμε λόγω προτέρων φόβων, κάτι καινούριο εν τη γενέσει του. Όπως ο καμμένος που φυσάει και το γιαούρτι – ναι;
Αλλωστε τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα. Λειτουργούν μόνον όταν είναι ανοιχτα…

Σε στάση κριτικής αναμονής λοιπον, θα έχουμε να πούμε πολλά απο εδώ  και στο εξής και για το συγκεκριμένο κίνημα [εφόσον τελικά δημιουργηθεί και λάβει την τελικη του μορφή] αλλα και για άλλες πιθανόν αξιόλογες κινήσεις, στον χώρο μας.
Συνεπως για προγράμματα, για πολιτικές θέσεις, για πρόσωπα κ.ο.κ. δεν ήρθε ακόμα η ώρα να κάνουμε λόγο.
Προσωπικώς εύχομαι σε όλες/ους τους πρωταγωνιστές αυτου του άκρως ενδιαφεροντος πολιτικου εγχειρήματος, καλοτάξιδο και μακάρι να ανεβάσουν τον ελληνικο εθνικισμό [ή καλυτερα νεοεθνικισμό] εκεί που του αξίζει…
Αλλωστε οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν. Για να ιδούμε λοιπον για τι είδους ηγέτες αξίζουμε εμείς οι σημερνοί Έλληνες…

Εδω από κάτου σας έχω σε παράρτημα το άρθρο του κ. Συμιγδαλά από την νεαρά ιστοσελίδα της Εθνικης Λαϊκης Συνείδησης, για να κρινετε το ξεκινημα της, το οποιο να τονισω εδω ότι ήδη διακηρύσσει την Ενότητα και τη Συμπνοια, καλωντας ολες/ους που θα ηθελαν να ενταχθουν, να δωσουν παρουσια [με περισκεψη και νουν – θα σας προτεινα εγω…]

Παράρτημα 

Ο σημερινός ρόλος του Πατριωτικού χώρου [αναγκαία επιλογή] 
Του Τ. Συμιγδαλά 

Ο πατριωτικός-εθνικιστικός χώρος, πάντοτε στην ιστορία, έθετε πάνω από κάθε ατομικό ή κομματικό όφελος, την προσφορά του προς την Πατρίδα και το Έθνος.

Σήμερα, που η πατρίδα και το έθνος δοκιμάζονται και κινδυνεύουν άμεσα, δεν έχει το δικαίωμα ο Πατριωτικός-Εθνικιστικός χώρος να αποστεί από αυτό το υπέρτατο καθήκον, που έχει τάξει στον εαυτό του.

Ατομικές και μικροκομματικές φιλοδοξίες πρέπει να παραμεριστούν, γιατί είναι ανάγκη επιβιώσεως της Πατρίδας και δεν είναι θεωρητικός ο κίνδυνος ακρωτηριασμού της.
Οι διεθνείς συμφωνίες και συμμαχίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τίποτε, αν η ίδια η Ελλάδα δεν συστρατευθεί στον υπέρ της σωτηρίας αγώνα.

Ο Μακιαβέλι, γράφει στο βιβλίο του «Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ», μεταξύ πολλών άλλων, τα περισσότερα παρμένα από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τα εξής: “Είναι ματαιοπονία να περιμένεις δικαίωση εφαρμογής κανόνων διεθνούς δικαίου, κουνώντας ένα χαρτί διεθνών οργανισμών που σε δικαιώνουν, αν δεν έχεις τη δύναμη να το επιβάλεις”.
Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκτήσει τη δύναμη να το επιβάλει. Οι συμμαχίες βεβαίως υποβοηθούν αλλά δεν δίνουν τη λύση. Τη λύση θα πρέπει να τη βρούμε εμείς οι Έλληνες εδώ αυτή τη δύσκολη ώρα. Και ο Πατριωτικός-Εθνικιστικός χώρος δεν νομιμοποιείται από κανένα νόμο, να αδιαφορήσει για τον επερχόμενο κίνδυνο και να ασχοληθεί με τα ατομικά ή κομματικά συμφέροντα των πολιτικών δραστηριοτήτων των επί μέρους αρχηγών των πολλών αυτόνομων Πατριωτικών-Εθνικιστικών κινήσεων.

Είναι καιρός να ισχύσει επί τέλους, έστω και μπροστά στον επερχόμενο κίνδυνο, ο υπέρτατος νόμος της σωτηρίας της Πατρίδας, αυτό που πάντοτε τονίζουμε σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές μας κλείνοντάς τες, «Έλληνες η Ελλάδα μας ενώνει, δεν μας χωρίζει τίποτε».
Είναι ανάγκη να θυμηθούμε πως είμαστε Έλληνες και πως μπορούμε να ξαναγίνουμε αυτό που είμαστε πάντοτε, οι οδηγοί της Οικουμένης.
Μικρότητες, μικροκομματικές διαφορές, εγωισμοί, φιλαρχία, υποτίμηση του διπλανού μας, πρέπει να φύγουν από τη μέση. Η συγκολλητική ουσία, η Πατρίδα η Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος, είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να μας ενώσει σε κοινή προσπάθεια.
Αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με την υπαρκτή πραγματικότητα και όχι με το ενδεχόμενο.

Έχουν διαμορφωθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δύο πολιτικοί πόλοι. Ο ένας με προμετωπίδα τη δήθεν «πρόοδο» που δυστυχώς την ταυτίζει με τη χυδαιότητά και την ασυδοσία, με την ανασφάλεια και την αδιαφορία προστασίας της Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας, (δεν πειράζει και να χάσουμε, ένα δύο νησιά υποστήριζε βουλευτής, συνεργαζόμενος με τον πολιτικό αυτό πόλο), με την ήδη έμπρακτη παραχώρηση του ονόματος και της εθνότητος της Μακεδονίας στους Σλάβους και ο άλλος, με την ξεθωριασμένη μέχρι δυσκολοδιάβαστη ταμπέλλα της εθνικοφροσύνης και της εθνικής ενότητας. Το  σκηνικό είναι πλέον δεδομένο και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τώρα προ του αμέσου διαφαινομένου κινδύνου. Και ο Πατριωτικός-Εθνικιστικός χώρος που είχε την ευκαιρία του στις εκλογές που προηγήθηκαν και που υπήρχε πολύς χρόνος για σκέψη και ορθή απόφαση, επέτρεψε στον καταστροφικό εγωκεντρισμό των αρχηγών των πολλών πολιτικών κινήσεων να γιγαντωθεί και να αποτρέψει τη συνένωση και την ισχυροποίηση της πολιτικής του παρουσίας.

Ο λαός, στις εκλογές, έδωσε το μήνυμα ότι μόνον με την καθολική συσπείρωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ελλάδα, μπορεί να αντιμετωπισθούν οι αιτίες που οδήγησαν στις σημερινές αδυναμίες της πατρίδας μας. Η τελευταία διακυβέρνηση της χώρας από πολιτικούς εξουσιαστές, που υπέκλεψαν την ψήφο του ευκολόπιστου Ελληνικού λαού, χειροτέρεψε τα πράγματα και έφερε πιο κοντά τον κίνδυνο καταρρεύσεως. Προ αυτής της ζοφερής για την Πατρίδα μας καταστάσεως ο Πατριωτικός-Εθνικιστικός χώρος δεν έχει δικαίωμα να παραμείνει στις εσωτερικές του διαφωνίες και ο κάθε αρχηγός να επισείει το δικό του λάβαρο. Είναι υποχρεωμένος, εκ του επερχομένου κινδύνου, να ενισχύσει τη μέγιστη δυνατή ενότητα του Ελληνισμού, ώστε και ο οποιοσδήποτε εχθρός ή αμφισβητίας να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα μας ενώνει και δεν μας χωρίζει τίποτα. Πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που μας απειλεί άμεσα και στην συνέχεια, με την άνεση του χρόνου να ξαναβγάλουμε τα μαχαίρια και να ξαναθυμηθούμε τις μικροδιαφορές μας, που είναι σύμφυτες με την ύπαρξη μας ως Έλληνες.

Τασός Συμιγδαλάς
www.ethnikisinidisi.gr

Α, και κάτι ακόμα…

Στην ιστοσελιδα της Εθνικης Λαϊκης Συνειδησης, μπορειτε να ακουσετε σε ολιγολεπτο βιντεο και την πρωτη ομιλια του κ. Γιαννη Λαγου, στο ευρωκοινοβουλιο, οπου ο ανθρωπος καμει ανοικτα λογο για λαθρομεταναστες και οχι για “κακομοιρους προσφυγες” ή για “δυστυχεις ανθρωπους”, σαν και κατι αλλους…
Και οι νοουντες, ας νοήσουν…

Και να μην ξεχναμε την προ-σημειωση απανου-απανου – ναι;
Γιατί πάλι θα μου λένε ότι έγινα… λαγός!  

Πηγή : http://panusis.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΗ δίαιτα που κάνει την κοιλιά πλάκα σε 6 μέρες
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκαν τα νέα iPhone (φωτογραφίες)