Αυξημένη πιθανότητα για «λευκά» Χριστούγεννα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και της Μαγνησίας, χωρίς σοβαρές ωστόσο ενδείξεις για το πολεοδομικό συγκρότημα, προβλέπει ενόψει των Χριστουγέννων, ο «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, η επέκταση των χιονοπτώσεων στα πιο πεδινά προβλέπεται κυρίως απ΄ το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και το χιόνι θα κατέβει σε πιο πεδινές περιοχές…

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04…06 οC. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος. Από το απόγευμα αναμένονται συννεφιές και προς το τέλος της ημέρας θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στις ορεινές περιοχές. Κατά την διάρκεια της νύκτας οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04…06 οC.

Οι ενδείξεις για τις επόμενες ημέρες, δείχνουν ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας, την Κυριακή παραμονή των Χριστουγέννων, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Πιθανό να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση και η ανώτερη 01…03 οC. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στις ανατολικές περιοχές. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί και η θερμοκρασία αμετάβλητη και η ανώτερη στους 01…03 οC.