Πολάκης: “Μαζεύτηκαν όλα τα περιστατικά καρκίνου στον Βόλο;”

Αμετακίνητος από τη θέση του για πρόβλημα στη διαχείριση φαρμάκων από την Ογκολογική Μονάδα του  Νοσοκομείου Βόλου, εμφανίστηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την συζήτηση για τα πεπραγμένα της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο του Βόλου και υπεραμύνθηκε της απόφασης του διοικητή του ιδρύματος να γίνει έλεγχος στις δαπάνες, μετά, όπως είπε, τη διαπίστωση ότι αυτές -ειδικά για τη μονάδα χημειοθεραπείας- είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.

“Αυτή η μονάδα χημειοθεραπείας σε ένα χρόνο κατανάλωσε τον μισό προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Από τα 5 εκατ. ευρώ κατανάλωσε τα 2,5 εκατ. Φέτος ο διοικητής του νοσοκομείου είδε την εκτίναξη αυτή. Να μην το ψάξει; Να μην το ερευνήσει; Και βγάζουν ανακοινώσεις από δεξιά μέχρι πολύ αριστερά ότι καταστρέφουμε την Υγεία. Δεν σταματάμε το δούλεμα; Μαζεύτηκαν όλα τα περιστατικά στον Βόλο; Υπάρχει τοπική συγκέντρωση εκεί; Ας ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσει η μαύρη προπαγάνδα, λες και δεν έχουμε εμείς ευαισθησία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.