Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα καθώς βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής σήκωσαν πανό που έγραφε “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” και πέταξαν τρικάκια ενάντια στην εκχώρηση του ονόματος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ειδικότερα ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για την πραγματοποίηση έκτακτης ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα συζήτησης το Μακεδονικό, ώστε άπαντες να πάρουν θέση για το εθνικό θέμα.

«Το αίτημα κατατέθηκε γιατί είναι εθνικό και θα πρέπει να λάβει επίσημα θέση το δημοτικό συμβούλιο. Το σκοπιανό αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό και πρέπει όλες οι παρατάξεις να το στηρίξουν», τόνισε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις του δήμου καταψήφισαν το αίτημα της Ελληνικής Αυγής.

Βουλευτές, στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και πολίτες που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντέδρασαν άμεσα και διαμαρτυρήθηκαν σηκώνοντας πανό με το σύνθημα “Μακεδονία γη Ελληνική“.