Την παραδοχή πως τα μέτρα δεν θα είναι ρόδινα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North98 της Θεσαλονίκης. Ταυτόχρονα έστειλε και μήνυμα στους διαφωνούντες.

Ο βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα μέτρα προφανώς δεν θα είναι ρόδινα που μας επιβάλουν θα θίξουν αρκετές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, θα μου πει κάποιος γιατί τα ψηφίζουμε και τα αποδεχόμαστε. Γιατί μπήκαν δύο, τρείς προϋποθέσεις: Όλα αυτά θα ισχύσουν εφόσον μπει στο τραπέζι τώρα όχι πριν τις γερμανικές εκλογές το ζήτημα του χρέους. Όλα τα μέτρα και αντίμετρα, αν δεν υπάρξει στο 2017 μέσα συμφωνία για το χρέος δεν ισχύουν ούτε τα μέτρα ούτε και τα αντίμετρα. Και μετά φτου και από την αρχή».

«Το 2009 η ρήση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» δεν ηταν ψεύτικη. Είχε ήδη συμφωνηθεί ενα δάνειο 40 δις απο την προηγούμενη κυβέρνηση χαμηλότοκο, για κάποιο λόγο δεν το πήρανε μας φτάσανε το 2015. Σύμφωνα με ομολογία που ειναι γραμμένη στα πρακτικά της βουλής ο κ. Σταικούρας, που είναι πολύ σοβαρός πολιτικός, είπε μετά το Φλεβάρη η κυβέρνηση δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα και την έχουμε στήσει στα πόδια της».

Για τις περικοπές των συντάξεων είπε: «Οχι οι περικοπές των συντάξεων δεν ειναι προσφορά. Οι περικοπές των συντάξεων είναι αναγκαστικό μέτρο για να επιβιώσουμε. Για πρώτη φορά στην ιστορία των μνημονίων παίρνουμε λογιστικά ίδιου μεγέθους δημοσιονομικό αντίμετρα που θα βοηθήσει την οικονομία».

Ως προς την «ομάδα των 53» ο κ. Μανιός τόνισε: «Υπάρχει μια αντιφατική στάση. Δεν μπορεί εγώ ως Νίκος Μανιός μέλος της Κ.Ε. αν με πείσουν οτι έχουν δίκιο να καταψηφίσω την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και μετά απο μια εβδομάδα για να μην εχω εκλογές να παω στη βουλή και να ψηφίσω. Αυτό ειναι μια αντίφαση τουλάχιστον για τα 34 μελη της Κ.Ε που ειναι και βουλευτές. Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα».