Παραθέτουμε ολόκληρο το απόσπασμα του κόμματος της Χρυσής Αυγής:

Ο Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως ψεύδεται όταν ισχυρίζεται πως ενημέρωσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό: απέκλεισε το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών κατά πρακτική αντίστοιχη εκείνης του καθεστώτος της δεκαετίας του 1960 που απέκλειε τότε το κόμμα της ΕΔΑ.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στηλίτευσε τις τοποθετήσεις των προέδρων Σύριζα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι την απόφασή τους για το Κυπριακό Ζήτημα οι Έλληνες της Μεγαλονήσου την έδωσαν από το 2004, με την συντριπτική απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Απηύθυνε μάλιστα το ρητορικό ερώτημα προς την κυβέρνηση Σύριζα, πως ενώ αναγνωρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εκμετάλλευση των πόρων της κυπριακής ΑΟΖ, δεν τολμά να ψελλίσει κουβέντα για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ;

Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος απαντώντας στον ισχυρισμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης τήρησε μια «γενναία, εθνική στάση», δήλωσε πως για τους Έλληνες Εθνικιστές η στάση Αναστασιάδη συνιστά άτακτη υποχώρηση και ξεκάθαρη περιφρόνηση της θέσης του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου ο οποίος είχε ρητά υποστηρίξει το 2004 και προ του δημοψηφίσματος επί του Σχεδίου Ανάν πως «παρέλαβα Κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα»!

Ο Αρχηγός του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών αφού επανέλαβε την θέση του Ε.ΛΑ.Μ. για την χάραξη στρατηγικής σε νέα βάση, κάλεσε για εφαρμογή του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος-Κύπρου, ενάντια σε κάθε απόπειρα νομιμοποίησης του Αττίλα, των κατοχικών στρατευμάτων και της εγκατάστασης εποίκων, που έχουν καταδικαστεί με ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Εν αντιθέσει προς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έθεσε τα κάτωθι ερωτήματα στον πρωθυπουργό: α) έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση εμπράγματες εγγυήσεις στην Κύπρο, έναντι των τουρκικών απειλών; β) θα προχωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ; 

Έκλεισε τέλος, την ομιλία του καθιστώντας σαφές πως για εμάς τους Έλληνες Πατριώτες και Εθνικιστές δεν αρκεί η Μόρφου, αλλά η Γαλανόλευκη πρέπει να κυματίσει και στην Κερύνεια και στην Αμμόχωστο διότι η Κύπρος ήταν και είναι Ελληνική!

Έπειτα σκληρή απάντηση στα παραμύθια της αριστεράς και της ψευτοδεξιάς για όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο το 1974, έδωσε από βήματος βουλής ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν.Γ.Μιχαλολιάκος.

Για πρώτη φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας ακούστηκε η ιστορική αλήθεια για την κυπριακή τραγωδία, από στόματος του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, ο οποίος απαντώντας στον μαρξιστή, αποτυχημένο πρώην υπουργό που ούρλιαζε πως η Χούντα πρόδωσε την Κύπρο, δήλωσε τα εξής, προκαλώντας την εκκωφαντική σιωπή των «δημοκρατών»: «Επί ημερών Χούντας, οι τούρκοι κατείχαν το 3% του κυπριακού εδάφους. Επί μεταπολιτεύσεως, με τον Αττίλα II, κατέλαβαν το 36%, όταν η Νέα Δημοκρατία δια του Καραμανλή δήλωνε πως η Κύπρος κείται μακράν»!  

Τα ονόματα των προδοτών της Κύπρου πρέπει να γίνουν γνωστά στον Ελληνικό Λαό, ανέφερε ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, συμπληρώνοντας πως την απόσυρση των υποβρυχίων από την Κερύνεια την διέταξε ο Αραπάκης, τον οποίο η μεταπολίτευση τιμούσε ως επίτιμο προσκεκλημένο στις επετείους αποκατάστασης της δημοκρατίας. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατέστησε σαφές πως την Κύπρο δεν θα την σώσουν από την τουρκική επιθετικότητα οι δήθεν «σύμμαχοι» και τα ευχολόγια, αλλά μόνον η Ελλάδα.

Τέλος, ο Αρχηγός του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών αναφέρθηκε στις διαρροές περί της προτεινόμενης ονομασίας του κρατιδίου των σκοπίων, τονίζοντας στον υπουργό των Εξωτερικών πως εάν πράγματι υπάρχει συζήτηση γύρω από το «Μακεδονία του Βαρδάρη» καλά θα κάνει να ενθυμείται πως ο Βαρδάρης καταλήγει στη Θεσσαλονίκη.”