Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον Βόλο, σήμερα Κυριακή 11/24 Σεπτεμβρίου, το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος Αλκιβιάδου Φελεμέγκα.

Της επιμνημόσυνης δεήσεως προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ Δημητριάδος κ. Φώτιος, ενώ το παρόν έδωσαν η οικογένεια, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και φίλοι του εκλιπόντος, μεταξύ των οποίων η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα. Ροδούλα Ζήση, η πρώην Υπουργός κα. Ζέττα Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αργύρης Κοπάνας, κ.α.   .

Ο Αλκιβιάδης Φελεμέγκας έγραψε την δική του ιστορία στο Ιερό Αναλόγιο της τοπικής μας Εκκλησίας. Μαθήτευσε την Βυζαντινή Μουσική πλησίον του μακαριστού Εμμανουήλ Χατζημάρκου τον οποίο και τίμησε επί του Αναλογίου. Ήταν ένας γνήσιος Ψάλτης που επί 46 συναπτά έτη, ελάμπρυνε το Ιερό Αναλόγιο, πιστός στις ιερές παραδόσεις της Ορθοδόξου πίστεως.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος κ. Φώτιος, τίμησε τον μακαριστό Αλκιβιάδη, για την προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία, με την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τον Χρυσό Σταυρό και τιμητικό Δίπλωμα, τα οποία παρέλαβε ο εγγονός του εκλιπόντος, Αλκιβιάδης Θ. Φελεμέγκας, ο οποίος φέρει το όνομά του.

Εν συνεχεία ο υιός του μακαριστού, Θεόδωρος Φελεμέγκας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για την πνευματική συμπαράσταση προς την οικογένεια του, και του δώρισε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο εις μνήμην του πατρός του, Αλκιβιάδου.

Η Βράβευση του εκλιπόντος, ήταν επιθυμία του ασθενούντος Σεβασμιωτάτου πρώην Δημητριάδος κ. Μαξίμου, ο οποίος λόγω της παραιτήσεώς του, δεν πρόλαβε να τιμήσει  τον μακαριστό Αλκιβιάδη. Αυτήν την επιθυμία πραγματοποίησε σήμερα ο νυν Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος.