Συνέντευξη έδωσε στο γαλλικό περιοδικό «Valeurs Actuelles» η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό, στην οποία δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αδιαφορώντας για το αν κατηγορηθεί ως ρατσίστρια. Ανέφερε ότι οι Ισλαμιστές είναι παντού στη χώρα της και ότι δεν δέχεται μια αλγερινή Γαλλία!

Συγκεκριμένα είπε: «Η Γαλλία δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε. Έχω ανατραφεί με τιμή, πατριωτισμό, αγάπη και σεβασμό προς τη χώρα μου, και όταν βλέπω αυτό που έχει καταντήσει, αισθάνομαι απελπισμένη».

Η 83χρονη ηθοποιός τόνισε επίσης ότι δυστυχώς οι μπούργκες είναι συνηθισμένο καθημερινό φαινόμενο και “εφόσον οι Ευρωπαίοι δεν προσβάλλουν τον Πολιτισμό των άλλων, τότε και αυτοί δεν πρέπει να αγγίζουν το δικό μας.”

Η γνωστή ηθοποιός δεν δίστασε ακόμη να κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εξέλθει από αυτήν η Γαλλία. Πρόσθεσε ότι για αυτούς τους λόγους στηρίζει το «Εθνικό Μέτωπο» της Λεπέν.

Άνθρωποι της κινηματογραφικής βιομηχανίας και εν γένει του θεάματος, οι οποίοι ανήκουν σε μια άλλη αγνή εποχή με αρχές και ιδανικά, δεν διστάζουν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο. Μετά τον Αλαίν Ντελόν λοιπόν, οποίος έχει εκφράσει πολλές φορές την αποστροφή του για τη σύγχρονη εποχή, η Μπαρντό χωρίς περιστροφές απορρίπτει δημοσίως την πολυπολιτισμικότητα.