Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία μια καινούργια ταινία με τον τίτλο “My honor was loyalty.” Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή που περιγράφει αντικειμενικά τα γεγονότα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Η ταινία αυτή δεν θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά μπορεί να την βρει κάποιος σε DVD ή Blue Ray. Η ταινία προκαλεί το κατεστημένο αλλά και εμφορείται από εξαίσια ποιότητα και καταπληκτική μουσική. Ο σκηνοθέτης είναι ένας πολύ νέος Ιταλός, ο Alessandro Pepe.

Σε δηλώσεις του είπε ότι με αυτήν την ταινία θέλει να σβήσει την γραμμή που χωρίζει τους «καλούς» και τους «κακούς» του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η ιδέα, λέει ο σκηνοθέτης, μου ήρθε από κάποια φιλμ που περιγράφουν γεγονότα και όταν έμαθα για τα εγκλήματα πολέμου των συμμάχων.

Στην αρχή ήμουν και εγώ από αυτούς που μισούσαν τους Γερμανούς και τους έβλεπα σαν το απόλυτο κακό. Ανακαλύπτοντας όμως τα εγκλήματα των συμμάχων με έκανε να αισθανθώ θύμα και θέλησα να εναντιωθώ με τον τρόπο που ξέρω να κάνω καλύτερα. Να γυρίσω μια ταινία.

Έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει και ένα καινούργιο σενάριο βασισμένο σε μια ταινία για το Βερολίνο του 1945. Η ταινία αυτή λέγεται « Ich gehe nach Berlin» και αφορά την ιστορία ενός πιτσιρικά ο οποίος αφού έχασε τον καλυτέρου του φίλο στους βομβαρδισμούς, αποφασίζει να πολεμήσει. Βλέποντας και άλλους στρατιώτες, τους ακολουθεί και φτάνει στο Βερολίνο. Οι στρατιώτες αυτοί είναι Γάλλοι της μεραρχίας Charlemagn

Τέλος στα σχέδιά του είναι και μια αισθηματική ταινία , ενός έρωτα μεταξύ ενός νέου της Hitlerjugend και μιας Γερμανίδας στον καιρό του πολέμου…