Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα ιατρεία, τα φαρμακεία και τα καταστήματα του νησιού θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα – Κινητοποιήσεις, με στόχο την αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό

Σε γενικευμένη διαμαρτυρία, που να εκφράζει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της για την εξέλιξη του προσφυγικού και προσφυγικού ζητήματος στη Λέσβο, καλεί ο Δήμος Μυτιλήνης.

Στη Λέσβο σήμερα και ιδιαίτερα στην περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης, ζουν περισσότεροι από 8.400 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο σύνολό τους είναι εγκλωβισμένοι από την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ οι 6.500 που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας ζουν σε χώρους με υποδομές, μόλις για 2.000 άτομα.

Οι υπόλοιποι ζουν σε σκηνές ή παράγκες που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, τόσο μέσα στον καταυλισμό, όσο και στα γύρω κτήματα.
«Έχουν περάσει μια θηλιά στο λαιμό μας. Εμείς θα την βγάλουμε!» είπε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός για το θέμα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα.

Δεδομένης της γενικής απεργίας της Δευτέρας, δημόσιες υπηρεσίες, ιατρεία, φαρμακεία και καταστήματα, θα παραμείνουν κλειστά, με στόχο «η φωνή της Λέσβου να ακουστεί δυνατά και να φθάσει μέχρι τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα» είπε ο κ. Γαληνός, προειδοποιώντας ότι η κινητοποίηση και η γενική απεργία της Δευτέρας θα έχουν συνέχεια.

«Θα πάρουμε αποφάσεις, που θ΄ ακυρώνουν σχέδια» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, τονίζοντας πως «οι κινητοποιήσεις θα εντείνονται συνεχώς, μέχρι ν’ αλλάξει η πολιτική που μας έχει υποβάλλει στο μαρτύριο της σταγόνας».