13.5 C
New York
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝεκρός ο 52χρονος στη Κηφισιά που πυροβόλησαν αλβανοί ληστές - Πρόταση Νόμου...

Νεκρός ο 52χρονος στη Κηφισιά που πυροβόλησαν αλβανοί ληστές – Πρόταση Νόμου κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για την Άμυνα εντός Οικίας

Σήμερα Παρασκευή, έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου δύο κουκουλοφόροι ληστές (αλβανοί κατά πάσα πιθανότητα) είχαν πυροβολήσει μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Το συμβάν που βάφτηκε με το αίμα του 52χρονου διαδραματίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας. Οι δύο ληστές παραβίασαν την πόρτα την ώρα που ο επιχειρηματίας άκουσε θορύβους και θέλησε να δει τι συμβαίνει. Τότε άνοιξε τα μάτια του και είδε μπροστά του δύο κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι όρμησαν πάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Όταν ο Α. Σταματιάδης αντιστάθηκε, οι αδίστακτοι κακοποιοί άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Όμως ο 52χρονος, πάλεψε με τους ληστές και τότε ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους σήκωσε το πιστόλι και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ’ επαφής στην πλάτη.

Με τις πολιτικές των μαζικών αποφυλακίσεων και της μη αστυνόμευσης έχει αφεθεί η χώρα και οι Έλληνες πολίτες έρμαιο στα χέρια αδίστακτων κακοποιών.

Πρόταση Νόμου Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή για την Άμυνα εντός Οικιακού Ασύλου:

Πρόταση Νόμου κατέθεσε η Χρυσή Αυγή με αφορμή την ραγδαία άνοδο της σκληρής εγκληματικότητας και τις συνεχείς εισβολές ληστών σε οικίες Ελλήνων πολιτών.

Με βάση τον νόμο αυτό – ο οποίος πρέπει άμεσα να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα – ο πολίτης που πέφτει θύμα εγκληματιών εντός της οικίας του δεν θα πηγαίνει κατηγορούμενος, εάν κάνει χρήση νόμιμου οπλισμού για την διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης νόμου: 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

( Άμυνα εντός του οικιακού ασύλου)

1.ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά εισβολής εγκληματιών σε οικίες, τα οποία έχουν οδηγήσει σε θανάτους, κακοποιήσεις και βασανισμούς πολιτών έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Η ανησυχία και ο τρόμος των πολιτών εντείνεται και από το γεγονός ότι η κείμενη ποινική νομοθεσία και ιδίως το άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα, αφήνει εκτεθειμένο σε ποινικές κυρώσεις τον πολίτη, ο οποίος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένειά του εντός της οικίας του, προσβάλλοντας τον επιτιθέμενο εγκληματία.

Η ισχύουσα διατύπωση της τρίτης παραγράφου του άρθρου 22 σε πολλές περιπτώσεις έχει ως συνέπεια την ποινική εμπλοκή θυμάτων, ενώ αντίθετα ενισχύει την ασυδοσία, την επιθετικότητα και την αίσθηση ατιμωρησίας των εγκληματιών. Η οικία του κάθε πολίτη θα πρέπει να αποτελεί  άσυλο απόλυτα προστατευόμενο από κράτος και την ποινική νομοθεσία και ως εκ τούτου, οποιαδήποτε πράξη προσβολής του εισβολέα εγκληματία από τον πολίτη, η οποία έχει τελεστεί εντός των ορίων της οικίας του, θα πρέπει να θεωρείται εξ ορισμού και άνευ ετέρων προϋποθέσεων, ως πράξη τελεσθείσα υπό καθεστώς άμυνας, επιπλέον δε, θα πρέπει να κρίνεται ατιμώρητη οποιαδήποτε τυχόν υπέρβαση αυτής.

2.ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

ΑΡΘΡΟ 22

ΑΜΥΝΑ

1 Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.

2. Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

3. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις

ΑΡΘΡΟ 23

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Όποιος υπερβαίνει τα όρια της άμυνας τιμωρείται, αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83), και αν έγινε από αμέλεια, σύμφωνα με τις διατάξεις τις σχετικές με αυτήν. Μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση, αν ενέργησε μ’ αυτόν τον τρόπο εξ αιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση.

3. ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Στο άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται παράγραφος υπ’αριθμόν 4 η οποία έχει ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 22

ΑΜΥΝΑ

4.Η προσβολή του επιτιθέμενου είναι αναγκαία και δεν αποτελεί άδικη πράξη σε κάθε περίπτωση κατά την οποία αυτή τελείται από άτομο εντός των ορίων της οικίας του, προκειμένου να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

Το άρθρο 23 τροποποιείται ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 23

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

Όποιος υπερβαίνει τα όρια της άμυνας τιμωρείται, αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83), και αν έγινε από αμέλεια, σύμφωνα με τις διατάξεις τις σχετικές με αυτήν. Μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση: α) αν ενέργησε μ’ αυτόν τον τρόπο εξ αιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση και β) στην περίπτωση της παραγράφου 4 του άρθρου 22.

RELATED ARTICLES

Most Popular