Μια νέα τακτική ακολουθεί το ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών που έρχονται, προκειμένου να αποφύγει τις απώλειές του, καθώς «εμβληματικοί» κουμμουνιστές (όπως η… εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα Λοΐζου, ο γιός του Πλουμπίδη, ο Κόκκαλης και άλλοι) προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπαρασύροντας προς τα κει και το υπόλοιπο εκλογικό κοινό του ΚΚΕ.

Σε ομιλία που έκανε τις προηγούμενες ημέρες στην Θήβα ο κ. Κουτσούμπας, ζήτησε την εκλογική συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων στο ΚΚΕ, για «να γκρεμίσουμε από την τρίτη θέση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή»:

«Και η Βοιωτία, η Θήβα στις επόμενες εκλογές πρέπει να απαλλαγεί από το όνειδος να εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή στην Ελληνική Βουλή με βουλευτή από το νομό. Οι λίγες αυτές εκατοντάδες ψήφοι που λείπουν για να βγει βουλευτής του ΚΚΕ, για να βρεθεί στην 3η θέση στο νομό το ΚΚΕ, μπορούν να βρεθούν, αρκεί να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ όλες οι προοδευτικές λαϊκές δυνάμεις της επαρχίας της Θήβας, του Νομού Βοιωτίας συνολικά!».

Ποια η ιδιαιτερότητα της Βοιωτίας; Είναι τριεδρική, άρα το τρίτο κόμμα εκλέγει βουλευτή! Επιπροσθέτως, είναι και προσωπικό το θέμα για τον κύριο Κουτσούμπα, καθώς στις εκλογές του 2015 ήταν εκεί υποψήφιος ο ίδιος και υπέστη πανωλεθρία από τον Ευάγγελο Καρακώστα της Χρυσής Αυγής!