Η πρώτη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αρκετές αμήχανες στιγμές, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, με τους δύο ηγέτες να μην καταφέρνουν να καλύψουν απόλυτα την αμηχανία τους.

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος φρόντισε ως καλός «οικοδεσπότης» να ξεναγήσει τον Ρώσο ομόλογό του στο παλάτι των Βερσαλλιών, όπου τον υποδέχθηκε. Αυτό περιελάμβανε και βόλτα με αυτοκινητάκι του γκολφ, στους κήπους, το οποίο οδηγούσε ο Μακρόν. Στο πίσω μέρος είχαν… στριμωχτεί δύο διερμηνείς, ενώ σε άλλα οχήματα του ίδιου τύπου ακολουθούσαν άνδρες της ασφάλειας των δύο ηγετών.

Νωρίτερα, το βλέμμα του Πούτιν έκλεψαν κάποια από τα έργα στην Αίθουσα των Μαχών, όπου παραχώρησαν οι δύο πρόεδροι την κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Μακρόν και ο Πούτιν επισκέφθηκαν και την έκθεση στο παλάτι των Βερσαλιών, που σηματοδοτεί τα 300 χρόνια από τη στιγμή που ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας επισκέφθηκε το Παρίσι. Μέρος της έκθεσης δείχνει το πώς οι Γάλλοι καλλιτέχνες ενέπνευσαν τους Ρώσους. «Ηθελαν να το κάνουν όπως στη Γαλλία, αλλά λίγο καλύτερα. Κάποιες φορές τα κατάφεραν, άλλες όχι», σχολίασε ο Πούτιν. Στο τέλος της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες έμοιαζαν πιο χαλαροί, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Φωτογραφίες: AP

Πηγή: Ο Μακρόν πήγε βόλτα τον Πούτιν με αυτοκινητάκι του γκολφ -Η ξενάγηση στις Βερσαλίες [εικόνες] | iefimerida.gr