Δεν είναι άλλος από τον Αρχηγό του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκο ο οποίος έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις!

Είχε μια θητεία τουλάχιστον επεισοδιακή, την οποία ξεκίνησε ως δόκιμος αξιωματικός και την τελείωσε ως απλός στρατιώτης λόγω φυλάκισης και καθαίρεσής του.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 1977 σε ηλικία 20 ετών «έκοψε» την αναβολή του και κατατάχθηκε ως κομάντο στις Ειδικές Δυνάμεις, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπηρέτησα στην διάρκεια της θητείας μου στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, που είναι οπωσδήποτε μονάδα προφυλακής και επίσης στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στην Λέσβο, όπου από το στρατόπεδο μας βλέπαμε κάθε βράδυ τα φώτα στο σκλαβωμένο Αϊβαλί. Ακόμη υπηρέτησα στο 567 Τάγμα Πεζικού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και μάλιστα σε φυλάκιο της γραμμής Μεταξά σε υψόμετρο 1200 μέτρων, που απείχε από το χαντάκι των ελληνοβουλγαρικών συνόρων 50 μέτρα».

Οι περιπέτειες που αναφέραμε στην αρχή όμως, έδωσαν παράταση στη θητεία του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, ο οποίος υπηρέτησε συνολικά 42 μήνες! Ξεκίνησε ως δόκιμος αξιωματικός και πήρε απολυτήριο ως απλός στρατιώτης, αφού στο μεταξύ καθαιρέθηκε. Μία κλοπή όπλων και εκρηκτικών από τη μονάδα που υπηρετούσε και η εμπλοκή του ονόματος του σε «εξτρεμιστική εθνικιστική οργάνωση» ήταν στιγμές που όπως γράφει ο ίδιος σημάδεψαν τη ζωή του.

Όχι αρνητικά όπως επισημαίνει: «Ενώ υπηρετούσα τη θητεία μου ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομές) σε τάγματα προκάλυψης στα σύνορα, η αστική («καραμανλική») «δημοκρατία» με δίωξε και με καταδίωξε, λόγω των εθνικιστικών ιδεών μου, και τελικά με καθαίρεσε και με φυλάκισε, σαν μέλος «επαναστατικής εθνικιστικής οργάνωσης που αποσκοπούσε στην κατάλυση της Δημοκρατίας»», έχει πει ο ίδιος.

Τελικά, το 1980 ο Ν. Μιχαλολιάκος απολύεται από Στρατιώτης και λίγους μήνες μετά εκδίδει το πρώτο τεύχος του περιοδικού «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».