“Φωτογραφίζοντας” τον Ντουτέρτε για τον οποίο έχει μιλήσει στο παρελθόν με πολύ θετικά σχόλια, ο Τραμπ έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση στον “πόλεμο κατά των ναρκωτικών”

Τον πρόεδρο των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε θύμισε ο πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

Για την ακρίβεια, δίνοντας συνέντευξη Τύπου στο White House East Room, δήλωσε πως η θανατική ποινή για λαθρεμπόρους ναρκωτικών “λύνει πολλά προβλήματα”.

Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν πραγματικά μεγάλη ζημιά“, ανάφερε ο Τραμπ στην εκδήλωση για την αντιμετώπιση των οπιοειδών που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος, όπως μεταδίδει το CNN.

Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών (…) και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ’ ό,τι εμείς“, είπε με νόημα.

“Φωτογραφίζοντας” τον Ντουτέρτε για τον οποίο έχει μιλήσει στο παρελθόν με πολύ θετικά σχόλια, ο Τραμπ έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση στον “πόλεμο κατά των ναρκωτικών”. Ωστόσο, παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο Ντουτέρτε καταγγέλλεται από δεκάδες οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους λαθρεμπόρους ναρκωτικών“, πρόσθεσε ο Τραμπ. “Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές που επιβάλλονται. Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000, 3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα“, κατέληξε.