9.9 C
New York
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤαυτόχρονα με την εκδήλωση στο Σύνταγμα τίμησαν οι Χρυσαυγίτες τα θύματα της...

Ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο Σύνταγμα τίμησαν οι Χρυσαυγίτες τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στην πλατεία Συντάγματος με Εύζωνες που φορούσαν φορεσιά Πόντιου αντάρτη, το τελετουργικό που σηματοδοτεί κάθε 19η Μαΐου την έναρξη της εκδήλωσης Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, εκπροσωπώντας την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής της φετινής εκδήλωσης μνήμης δρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης πήρε τον λόγο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην άδικη φυλάκιση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και την αδικαιολόγητη κράτηση στην Αδριανούπολη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ εξήγησε πως και γιατί η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική της γενοκτονίας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η κατάθεση των έξι στεφάνων που, όπως κάθε χρόνο, σχημάτιζαν τον αριθμό 353.000. Σε συμβολική κίνηση κάηκε η τουρκική σημαία. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Ηλίας Υφαντίδης συγκλόνισε με τη λύρα και τη φωνή του στο «Πάρθεν η Ρωμανία» και οι πυρριχιστές πήραν τη θέση τους μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τη σέρρα που κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου.

Η νεολαία πρωταγωνίστησε και φέτος, με πολλά μέλη του οργανωμένου ποντιακού χώρου να φορούν μαύρες μπλούζες με συνθήματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ενώ κάποια έφεραν και περιβραχιόνια του πένθους. «Όσο ζούμε θα σας ενοχλούμε» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα κατά την πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα.

Ωστόσο την ίδια ώρα, τη Κυριακή το απόγευμα διεξήχθη η καθιερωμένη Τελετή Μνήμης της Χρυσής Αυγής για τα θύματα της Ποντιακής γενοκτονίας.

Εκατοντάδες Εθνικιστών κατέκλυσαν από νωρίς την πλατεία Ακριτών Πόντου στις Αχαρνές, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού από το βάρβαρο κεμαλικό καθεστώς της τουρκίας.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο, οι Χρυσαυγίτες κατέθεσαν στέφανι στο μνημείο των θυμάτων.

Τον λόγο έλαβε ο Πόντιος Βουλευτής Κέρκυρας, Γιάννης Αϊβατίδης, ο οποίος έθεσε το ιστορικό πλαίσιο της βαρβαρότητας του Κεμάλ και του τουρκικού όχλου, τονίζοντας ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης και πένθους, καλώντας τους απανταχού Ποντίους να συνταχθούν με την Χρυσή Αυγή, απορρίπτοντας τους αριστεριστές και φιλελεύθερους αρνητές της Ποντιακής Γενοκτονίας, αλλά και γενικότερα του εθνικού συμφέροντος.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα θύματα των πολλαπλών γενοκτονιών που υπέστη ο Ελληνισμός από τους τούρκους.

Η Τουρκία, όπως κηρύττει η Χρυσή Αυγή, γνωρίζει μονάχα την πολιτική των κανονιοφόρων και όποτε δει ισχύ οπισθοχωρεί άμεσα, σε αντίθεση με το όταν βλέπει την υποχωρητικότητα των εγχώριων πολιτικάντηδων, που τις ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω διεκδικήσεις και προκλητικότητα.

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του απορρίπτονας τη σύγκριση των Ποντίων με τους πρόσφυγες από Πακιστάν και Αφγανιστάν, γεγονός βεβαίως που αποτελεί προσβολή στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κατήγγειλε όμως και το ΚΚΕ. Διαβάστε ακριβώς τι είπε:

Λογική, βεβαίως, η χαρά του ΚΚΕ, αφού την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την υποστήριζαν τα «σοβιετικά όπλα» που αφειδώς παρείχε ο Λένιν προς τον Κεμάλ. Την ίδια ώρα που οι σοβιετικοί έδιναν όπλα στον Κεμάλ, το ποντιακό αντάρτικο συνάντησε την άρνηση του τότε ελλαδικού κατεστημένου να τους υποστηρίξει, προκειμένου να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στην πλάτη του τουρκικού στρατού. Μία άρνηση που ήρθε σε πλήρη συγχορδία με τους εγχώριους κομμουνιστές που μοίραζαν προκηρύξεις λέγοντας στον Έλληνα Στρατιώτη να λιποτακτήσει.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular