2219

Σήμερα θα καθοριστούν οι όροι χρήσης για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε πανηγυρικά προχθές Δευτέρα από το Πανθεσσαλικό την φετινή του προετοιμασία του, αλλά τελικά σήμερα θα καθοριστούν οι όροι χρήσης για την βολιώτικη ομάδα που θα καθίσει στο τραπέζι με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ευελπιστώντας σε καλύτερους όρους ως προ την χρήση χώρων του Σταδίου για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σήμερα στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να αντιμετωπισθεί ως ερασιτεχνικό σωματείο που είναι και να γλιτώσει παλιές οφειλές…

Μετά την επίσημη πρώτη συγκέντρωση του νέου Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χθες η προπόνηση έγινε στην Αλλη Μεριά αφού οι υπεύθυνοι του Σταδίου περιμένουν την οριστική συμφωνία και παρότι παλιότερα υπήρχε ανοχή και διευκόλυναν τις ομάδες.

Ως προς την συμφωνία η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ορίζει ως τιμή εκκίνησης τα 1.800 ευρώ προ ΦΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι, αν ο Ολυμπιακός Βόλου θελήσει να αποκτήσει το Στάδιο, πρέπει μίνιμουμ να προσφέρει αυτό το ποσό, που μαζί με τον ΦΠΑ θα ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ, ενώ οι χώροι που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί η ομάδα είναι οι εξής: Κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου (αγωνιστικός χώρος) – Βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου – Κεντρικά αποδυτήρια – Αίθουσα συνέντευξης τύπου ομάδων – Εκδοτήρια εισιτηρίων – Ιατρείο – Κλειστά δημοσιογραφικά θεωρεία – WC θεατών κερκίδων και ΑμεΑ – Γραφειακοί χώροι – Βοηθητικός χώρος έναντι των κεντρικών αποδυτηρίων για κάλυψη αναγκών – Κεντρική αποθήκη υλικού για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων μόνο.

Η ΕΤΑΔ ορίζει ότι στο καταβαλλόμενο αντάλλαγμα για τη χρήση του Σταδίου περιλαμβάνεται η συνήθης κατανάλωση παροχών Οργανισμών Κοινής αφέλειας, με εξαίρεση τη δαπάνη κατανάλωσης ρεύματος κατά τη διεξαγωγή αγώνων ή ηλεκτρικών συσκευών, η οποία θα επιμετράται από τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Κλιμακίου Βόλου της ΕΤΑΔ και θα τιμολογείται ξεχωριστό από το μηνιαίο αντάλλαγμα.
Επίσης ορίζεται ότι η χρήση των χώρων θα γίνει μόνο για αθλητικούς σκοπούς.

Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση των χώρων, ούτε ο πλειοδότης έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε υπομίσθωσης μέρους ή του συνόλου των χώρων, έναντι ή άνευ ανταλλάγματος, ούτε και είσπραξη οιουδήποτε ποσού, σχετιζόμενου με τη χρήση των χώρων.

Πολλοί από τους όρους θεωρούνται υψηλοί και παράλογοι αφού εκτός από υπερβολικά χρήματα «κόβεται» η δυνατότητα να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός και διάφορες εκδηλώσεις σε αυτό, που θα την ωφελήσουν οικονομικά.

Επίσης είναι πολύ σημαντικός ο όρος 14, ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Ο πλειοδότης υποχρεούται να εξοφλήσει το 10% της υφιστάμενης οφειλής της ομώνυμης ΠΑΕ προς την ΕΤ.Α.Δ. Για το λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση από την ΕΤ.Α.Δ. της άδειας χρήσης των χώρων, αποτελεί η προηγούμενη εξόφληση από τον πλειοδότη του ανωτέρου ποσού, της τυχόν οφειλής του ίδιου του συλλόγου προς την ΕΤ.Α.Δ., καθώς και του ανταλλάγματος μηνός Αυγούστου 2016 πλέον ΦΠΑ».

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ζητήσει το Πανθεσσαλικό, ως βασική έδρα, για τα παιχνίδια που θα δώσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ελπίζοντας πως σήμερα θα έχει λύση στο σημαντικό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει.

Η προετοιμασία

14690120921902042878

Με δεκαεννιά παίκτες έκανε εκκίνηση της σεζόν ο Ολυμπιακός, ενώ ο προπονητής της ομάδας ανέφερε πως θα γίνουν άλλες τρεις – τέσσερις προσθήκες το επόμενο δεκαήμερο και θα δοκιμαστούν παράλληλα και κάποια νεαρά παιδιά. Για κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες, οι προπονήσεις θα γίνονται στη Μαγνησία πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Καϊμακτσαλάν όπου θα λάβει χώρα το λεγόμενο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο της Αλλης Μεριάς, στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου.

Τέσσερις ακόμη μεταγραφές

Αλλες τέσσερις μεταγραφές προανήγγειλε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στο προσεχές δεκαήμερο και πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Καϊμακτσαλάν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν σέντερ φορ, με τον Κώστα Νεόφυτο να είναι ψηλά στη λίστα, αν και η περίπτωση θεωρείται δύσκολη, ενώ θα αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός και δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή. Ο Νεόφυτος τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας στη Football League (41 συμμετοχές, 4 γκολ).

Πριν τη Λαμία ο παίκτης ήταν για δύο σεζόν στον Αχαρναϊκό (το 2012-13 είχε στη Γ’ Εθνική 19 αγώνες με 4 τέρματα και το 2013-14 είχε 26 συμμετοχές με 13 γκολ) και πιο μπροστά στη Ζάκυνθο (Γ’ Εθνική με 10/1).

Φιλικά

Δυνατά φιλικά θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του και ήδη, ως γνωστόν, στις 2 Αυγούστου έχει κλειστεί φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια στο Βόλο, το οποίο πιθανότατα θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν δύο φιλικά ματς με τον Πανθηραϊκό και τον Εργοτέλη στο Καϊμακτσαλάν, στο αθλητικό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Με την επιστροφή τους στο Βόλο έχουν προγραμματιστεί δύο φιλικές αναμετρήσεις με Απόλλωνα το Σάββατο 20 Αυγούστου και με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο στις 27/8.
Επίσης, γίνονται προσπάθειες από πλευράς Ολυμπιακού να διεξαχθεί στο Βόλο και τουρνουά με ομάδες από τη Super League και τη Football League, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Οι φροντιστές

1469012107747042695

Οι Κώστας Κρίκης και Δημήτρης Παπαγιάννης είναι οι δύο νέοι φροντιστές του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Κώστας Κρίκης εδώ και χρόνια ήταν ο φροντιστής στην ομάδα Κ19 των «ερυθρολεύκων», ενώ ο Δημήτρης Παπαγιάννης, επιστρέφει στην ομάδα ως φροντιστής μετά από οκτώ χρόνια.