Παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, βουλευτών, πολιτών αρχών και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, ορκίστηκε σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο «Ν. Γεωργούλα» η πρώτη σειρά 450 νεοσυλλέκτων που παρουσιάστηκε στη Λάρισα και εκπαιδεύτηκε στο Βόλο (οι υπόλοιποι εκπαιδεύονται στην 1η ΤΑΞΑΣ και στη Λάρισα). Στην εκδήλωση παρευρέθη ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Αφού έγινε η Δοξολογία και ακολούθησε η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων, τόσο με χριστιανικό, όσο και με πολιτικό όρκο, ο διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος στην Ημερήσια Διαταγή του τόνισε ότι ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει για την πατρίδα μας.

Ο ταξίαρχος προέτρεψε τους νεοσύλλεκτους να γίνουν άριστοι μαχητές και να προκαλέσουν την ιστορία με τη λεβεντιά τους και συμπλήρωσε ότι η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα, με γνώση, πειθαρχικούς και αποφασιστικούς, ώστε να αξιοποιηθούν τα μέσα και τα υλικά που η προμήθειά τους γίνεται με το υστέρημα του Ελληνικού λαού.


Ο αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης μετέφερε χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, τονίζοντας ότι η αστάθεια που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διατήρηση ενός ισχυρού και αξιόμαχου Στρατού που θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας και θα υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, όπως είναι η αποστολή του.
Όπως είπε, ο Στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, διότι το προσωπικό του διατηρεί την αισιοδοξία, το υψηλό ηθικό και πρωτίστως διακατέχεται από το πνεύμα του νικητή. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού Στρατού, οπότε το ειλικρινές ενδιαφέρον, ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοίκησης.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία συγγενών και φίλων των νεοσύλλεκτων και μετά τη λήξη ακολούθησε παρέλαση, στο χώρο του στρατοπέδου και δεξίωση.

Ρεσιτάλ αντιδημοκρατισμού από τον κομμουνιστή βουλευτή Κ. Στεργίου – Αποχώρησε λόγω Ηλιόπουλου

Σε δήλωσή του μετά τη λήξη της τελετής, έξω από το στρατόπεδο, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Κώστας Στεργίου δήλωσε ότι στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων, δυστυχώς, έχει κληθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας. Ο ίδιος εξέφρασε την άρνησή του να παραβρεθεί στον εκδήλωση.

Ο κομμουνιστής βουλευτής φαίνεται εκλαμβάνει το δημοκρατικό πολίτευμα κατά το δοκούν, απαιτώντας στην ουσία να μην προσκαλείται σε ανάλογες περιστάσεις εκλεγμένος βουλευτής κόμματος (!) το οποίο δε συμπαθεί!  Έφθασε στο σημείο δε να πει πως δει “πως θα αντιμετωπίσει το θέμα και πολιτικά”, διότι “δεν μπορεί το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας να έχουν τέτοια αντιμετώπιση σε πολιτικά πρόσωπα.” Τι εννοεί άραγε ο κ. Στεργίου; Ότι θα εφαρμοσθούν σταλινικοί μέθοδοι απαγόρευσης πολιτικών σχηματισμών που δεν εγκρίνει το κόμμα του; Οψόμεθα…