Με στόχο να αναδειχθούν και να παταχθούν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που στον Νομό Μαγνησίας έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας για τον Κλάδο, η Διοίκηση του τοπικού Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο ελέγχων, για το 2018.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, κλιμάκιο του Σωματείου, παρουσία και ελεγκτών του ΣΕΠΕ Ν. Μαγνησίας διενήργησαν ελέγχους σε καταστήματα επισιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής (καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες, κυλικεία κτλ) διαπιστώνοντας, με το «καλημέρα» του νέου χρόνου, αρκετές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας και μη τήρησης του ωραρίου εργασίας και, σε όλες τις περιπτώσεις, από την Επιθεώρηση Εργασίας κινήθηκε η διαδικασία που προβλέπει η εργατική Νομοθεσία για τη συμμόρφωση των εργοδοτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο έχει ήδη επισημάνει το μείζον πρόβλημα των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στη Μαγνησία, και έχει ζητήσει την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, κυρίως δε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την τήρηση αυτών από τους εργοδότες, με υπόμνημά του αρμοδίως, πλην, έως σήμερα, δεν υπήρξε η δέουσα κυβερνητική ανταπόκριση για την αντιμετώπισή του.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, τονίζει το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Μαγνησίας.