19.7 C
New York
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΠαρέμβαση Χρυσής Αυγής για την ανάγκη οικονομικής ελάφρυνσης των ΑΜΕΑ

Παρέμβαση Χρυσής Αυγής για την ανάγκη οικονομικής ελάφρυνσης των ΑΜΕΑ

valis-6-3-16

Το Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής:
“Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας για την κατάργηση ορισμένων φορολογικών βαρών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). 
Συγκεκριμένα, η εισφορά αλληλεγγύης  που επιβαρύνει τα προνοιακά επιδόματα δε δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση, ενώ απαράδεκτη κοινωνικώς είναι και η επιβολή ΕΝΦΙΑ, όταν τα άτομα αυτά ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά σε φαρμακευτικές αγωγές και θεραπευτικά προγράμματα. Άλλη ρύθμιση η οποία πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και προσβλέπει στην αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων ΑΜΕΑ είναι η εξασφάλιση του ακατασχέτου της αναπηρικής συντάξεως, όταν ειδικώς αυτή είναι το μοναδικό εισόδημά τους. Αντιστοίχως η προστασία της πρώτης κατοικίας και το ακατάσχετο αυτής ευθυγραμμίζεται στην προσπάθεια κατοχυρώσεως αυτών των άμεσων αναγκών, όπως η στέγαση, της οποίας η σημασία της προστασίας αναλύεται στο άρθρο 9 του Συντάγματος.
Η Χρυσή Αυγή συμπαρίσταται εμπράκτως στα άτομα αυτά καθώς δίνουν καθημερινώς έναν αληθινό αγώνα, ενώ καταγγέλλει το αντικοινωνικό, σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων της. Είναι εμφανές ότι δε διστάζουν να απομυζήσουν οικονομικώς ακόμη και τα άτομα αυτά τα οποία, παρά τις έντονες δυσκολίες, προσπαθούν να διάγουν έναν αξιοπρεπή βίο.”
RELATED ARTICLES

Most Popular