Στην Ολομέλεια παραπέμπεται το ζήτημα της αντίδρασης της Χρυσής Αυγής, για το ρόλο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά. Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατήγγειλε την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, η οποία έχει αποθρασύνει τον “σουλτάνο” Ερντογάν.

Επίσης επανέλαβε το φλέγον ζήτημα της συμμετοχής του συριζαίου βουλευτή Μουσταφά σε απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, ζήτημα που το είχε προβάλει αρχικά ο Ηλίας Κασιδιάρης προχθές που απαίτησε να αποχωρήσει άμεσα ο μουσουλμάνος βουλευτής. Και οι δύο Χρυσαυγίτες βουλευτές παρέθεσαν τις δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν και ζήτησαν εξηγήσεις για αυτά που είχε πει κατά την παρουσία του στην Ελλάδα: “Έχουμε 4 δικούς μας βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο“.

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και θα απασχολήσει και την επικείμενη Επιτροπή Δεοντολογίας, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αποσπάσματα των πρακτικών με τις επίμαχες αναφορές που έχουν πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Το ζήτημα των επιθέσεων από τη Χρυσή Αυγή θα τεθεί και στην Ολομέλεια, σε συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου, προκειμένου η Βουλή να σταθμίσει αν πρέπει να υπάρξει απάντηση με κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων που ο Κανονισμός προβλέπει ή άλλες ειδικές αποφάσεις.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγώντας τον πρόεδρο, Κώστα Δουζίνα, στην απόφαση να διακόψει τη συνεδρίαση και προκαλώντας μάλιστα και την είσοδο της φρουράς στην αίθουσα της Γερουσίας.
«Μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα συγκληθεί ξανά η Επιτροπή Δεοντολογίας για να μελετήσει τα πρακτικά και με την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν πει αυτά τα πράγματα. Εκεί θα δούμε το σύνολο των παρεμβάσεων αυτών που δημιουργούν πρωτοφανές πρόβλημα» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Δεν μιλάμε για ύβρεις αλλά για αναφορές για προδοσία, για εσχάτη προδοσία, κ.λπ. Αυτά δεν έχουν επαναληφθεί και καλό είναι επ’ αυτών να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής” πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σώματος, τονίζοντας, πάντως, ότι πρέπει να υπάρξουν εκτιμήσεις για το πώς και γιατί εκδηλώνει αυτήν την ακραία συμπεριφορά η Χρυσή Αυγή.
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ήδη διαβιβαστεί επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κώστα Δουζίνα, στην οποία, αφού παραθέτει το απόσπασμα των πρακτικών με την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κασιδιάρης σε βάρος του κ. Μουσταφά, μεταφέρει την «καταδίκη τής άκρως απρεπούς συμπεριφοράς του εν λόγω βουλευτή από την πλειοψηφία των μελών της Διαρκούς Επιτροπής».
Την ίδια ώρα, όμως, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλετής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωνε ότι «χθες στην Επιτροπή, σε μία απόρρητη συνεδρίασή της που θα υπήρχε ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει έναν Τούρκο πράκτορα». «Δεν είναι δικός μου ο χαρακτηρισμός, χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό του Προέδρου της Τουρκίας που είπε έχουν τέσσερις δικούς τους στην ελληνική Βουλή και δεν βγήκε κανείς από τους τέσσερις να του πει ότι κάνει λάθος. Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει κάποιον άλλον βουλευτή του σε αυτήν τη συνεδρίαση“, επέμεινε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.