Καλό είναι να χρησιμοποιείς το όχημά σου ως μέσο μεταφοράς και όχι αποθήκευσης. Το να φυλάς μέσα στο αυτοκίνητο τα παρακάτω πράγματα, μπορεί να βλάψει την υγεία και την ασφάλειά σου.

1.Φάρμακα

Τα περισσότερα φάρμακα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος η οποία δύσκολα επικρατεί μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει την δραστικότητα των φαρμάκων με βλαπτικά για την υγεία σου αποτελέσματα.

  1. Ηλεκτρονικές συσκευές

Εκτός από την αξία της ίδιας της συσκευής, γκάτζετ όπως είναι τα λάπτοπ, τα usb stick και τα κινητά τηλέφωνα, περιέχουν πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα, τα οποία σε περίπτωση κλοπής , θα είναι εκτεθειμένα στον οποιονδήποτε. Αν πρέπει αναγκαστικά να αποθηκεύσεις το κινητό ή το λάπτοπ σου στο αυτοκίνητο προσωρινά, φρόντισε, τουλάχιστον, να προφυλάξεις τα προσωπικά σου δεδομένα με κωδικούς.

  1. Αντιηλιακά

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά τα συστατικά των αντηλιακών καταστρέφονται σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Αφήνοντας το αντηλιακό σου μέσα στο αυτοκίνητο μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, το καταστρέφεις. Επιπλέον, η θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη της φιάλης του αντηλιακού, κάνοντάς σου το αυτοκίνητο κυριολεκτικά “καλοκαιρινό”.

  1. Μπουκαλάκια με νερό

Αν και οι επιστημονικές γνώμες διίστανται, διάφορες μελέτες έχουν συνδέσει τα χημικά από τα οποία κατασκευάζονται τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού, με ασθένειες όπως ο καρκίνος και τα καρδιακά νοσήματα. Αφήνοντας ένα μπουκάλι εκτεθειμένο στον ήλιο και στη ζέστη, μπορεί να προκαλέσει διαρροή αυτών των χημικών μέσα στο νερό. Επιπλέον, αν το μπουκάλι μείνει σε θερμό περιβάλλον για αρκετό καιρό, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αναπτύξει μικροοργανισμούς.

  1. Τσάντα

Αφήνοντας την τσάντα ή το πορτοφόλι σου σε κοινή θέα μέσα στο αυτοκίνητο, σε καθιστά αμέσως στόχο για τους κλέφτες, ακόμα και αν έχεις κλειδώσει το αυτοκίνητο και έχεις πάρει κάθε τι που έχει αξία μέσα από την τσάντα.