12.6 C
New York
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΠήλιο: Από εξώδικο σε εξώδικο για την οχιά που δάγκωσε μωρό

Πήλιο: Από εξώδικο σε εξώδικο για την οχιά που δάγκωσε μωρό

Από εξώδικο σε εξώδικο για μια πολυσυζητημένη υπόθεση στο Πήλιο, που εκτυλίχθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν μια οχιά πετάχτηκε και δάγκωσε ένα μωρό 19 μηνών. Μετά την αρχική καταγγελία της γιαγιάς για τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου, που όπως είπε, δεν έκαναν τίποτα,  ήρθε η απάντηση της διευθύντριας της παιδιατρικής κλινικής, με την γιαγιά να περνάει εκ νέου στην αντεπίθεση.

Εξώδικη απάντηση λοιπόν έστειλε χθες (03-10-2018) η Συραγώ Μητρομάρα – Γαλάτου, η γιαγιά του βρέφους μόλις 19 μηνών που στις 23 Ιουλίου κινδύνεψε σοβαά από δάγκωμα φιδιού, στη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη. Η γιαγιά του παιδιού καλεί έστω και την τελευταία στιγμή την κ. Αναστασίου να ζητήσει ταπεινά μία συγγνώμη για την αφόρητη ταλαιπωρία που υπέστη το παιδί και να αφήσει κατά μέρος τις απειλές περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, οι οποίες, όπως λέει, δεν τη φοβίζουν.

Γιαγιά μωρού: Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη

Η ίδια επισημαίνει ότι όλα όσα αναφέρει η διευθύντρια της Παιδιατρικής στην εξώδικη επιστολή της τη βρίσκουν κάθετα αντίθετη, ενώ λέει ότι «εκθέτουν και την ίδια τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής». Η γιαγιά του παιδιού επιφυλάσσεται τέλος να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της. Αναλυτικά, στην εξώδικη απάντησή της η Συραγώ (Γιούλα) Μητρομάρα – Γαλάτου αναφέρει τα εξής: «Σε απάντηση των όσων αναφέρεται στην από 26.09.2018 εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωσή σας, η οποία μου κοινοποιήθηκε με πορεία δικαστικού επιμελητή την 28.09.2018, έχω να σας εκθέσω τα ακόλουθα:

Επί του προκειμένου, σας δηλώνω, ότι όλα όσα αναφέρετε με βρίσκουν κάθετα αντίθετη σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα το μεσημέρι της 23.07.2018 στο Νοσοκομείο του Βόλου. Προφανώς σας έχει δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση, ότι εμείς, ως παππούδες, έχουμε μειωμένη αντίληψη των πραγμάτων κι Εσείς μπορείτε να διατείνεστε ό,τι θέλετε, προσδοκώντας ότι κάτω από τον μανδύα της ιατρικής σας ιδιότητας, θα πείσετε την κοινή γνώμη. Γι’ αυτό άλλωστε δημοσιεύσατε και το περιεχόμενο του εξωδίκου σας στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο την ίδια ημέρα που μου το κοινοποιήσατε, χωρίς να υφίσταται κάποιος ιδιαίτερος λόγος να προβείτε σ’ αυτήν την ενέργεια.

Καλά πράττετε και «χτίζετε» την υπερασπιστική σας γραμμή. Εκτιμώ ότι μάλλον θα σας χρειαστεί, αλλά Σας ΔΗΛΩΝΩ, ότι όσα αναφέρετε, μου είναι παντελώς αδιάφορα τώρα πια. Ό,τι είχα να καταθέσω το ανέφερα με κάθε λεπτομέρεια στο πολυσέλιδο υπόμνημά μου, στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου για το περιστατικό, οπότε τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.

Γιαγιά μωρού: «Προκαλείτε την τύχη σας»

Κι επειδή εξακολουθείτε να με προκαλείτε σας απαντώ να μην προκαλείτε την τύχη σας. Σας επισημαίνω, ότι ήδη, από σημεία του περιεχομένου της εξωδίκου, με βάση δημόσια έγγραφα που έχω στην κατοχή μου, εκτίθεστε.

Σας ΚΑΛΩ, λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή να ζητήσετε ταπεινά μία συγγνώμη (όχι σ’ εμένα) αλλά στους γονείς του παιδιού, για την αφόρητη ταλαιπωρία που υπέστη και να αφήσετε κατά μέρος τις απειλές σας περί προσφυγής σας σε αστικά και ποινικά δικαστήρια. Αυτού του είδους οι απειλές δεν με φοβίζουν. Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, στην κ. Αναστασία, σύζυγο Σιδέρη Κατσιαρδάνη, το γένος Λαμπριανού Αναστασίου, Διευθύντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, για να λάβει γνώση και για να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αφού αντιγράψει αυτήν ως έχει στο αποδεικτικό επιδόσεως».

Οι ισχυρισμοί της γιατρού για την υπόθεση

«Το 19 μηνών προνήπιο, ο εγγονός σας, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου γύρω στις 14:15 (γεγονός που τεκμηριώνεται ηλεκτρονικά), με συνοδούς εσάς και το σύζυγό σας, που αναφέρατε ως ιστορικό ότι το παιδί έχει χτυπήσει στο αριστερό του χέρι σε πέτρα που βρισκόταν πάνω σε κορμό δέντρου στην εξοχική σας κατοικία στο Βένετο όπου παραθερίζατε.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο μικρός ασθενής δεν παραπέμφθηκε απευθείας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Παιδιατρικής Κλινικής αλλά της Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής Κλινικής, αφού ζητούσατε επιμόνως να γίνει ακτινογραφικός έλεγχος, ο οποίος αποδεικνύεται πως διενεργήθηκε στις 14:29, διαγνώσθηκε στη συνέχεια και κατόπιν το παιδί επισκέφθηκε ξανά το ΤΕΠ Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής για να εξεταστεί και να συνεκτιμηθεί με το αποτέλεσμα της ακτινογραφίας και το αναφερόμενο από εσάς ιστορικό.

Το αληθές λοιπόν είναι ότι μετά από όλα αυτά το παιδί παραπέμφθηκε στο ΤΕΠ Παιδιατρικής, με εσάς και το σύζυγό σας να εξακολουθείτε να διατείνεστε πως το παιδί έχει χτυπήσει στο αριστερό του χέρι! Από τα ανωτέρω προκύπτει πως όλως ψευδώς ισχυριστήκατε στα ΜΜΕ ότι ο σύζυγός σας από την αρχή ανέφερε στους ιατρούς ότι το παιδί δαγκώθηκε από φίδι.

Μάλιστα σκοπίμως αποκρύψατε από τα ΜΜΕ ότι πριν προσέλθετε στο Νοσοκομείο του Βόλου επισκεφθήκατε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου επίσης ισχυριζόσασταν ότι το παιδί χτύπησε το χέρι του σε πέτρα, ήσαστε δυσαρεστημένη γιατί δεν του βγάλανε ακτινογραφία και μάλιστα ενισχυτικό της αλήθειας των όσων αναφέρω είναι ότι φέρατε το παιδί στο Νοσοκομείο Βόλου με νάρθηκα στο χέρι του!

«Μας λέγατε ότι φίδια δεν υπάρχουν»

Μάλιστα το αληθές είναι ότι όταν πρώτη φορά ακούσατε από το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής και συγκεκριμένα από εμένα, ότι το παιδί δαγκώθηκε από φίδι, εκπλαγήκατε και ισχυριζόσασταν χαρακτηριστικά ότι στην αυλή σας φίδια δεν υπάρχουν!

Το παιδί λοιπόν μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής γύρω στις 15:00. Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν σε ενεργό 24ωρη εφημερία, εντός του νοσοκομείου. Ενημερώθηκα αρχικά τηλεφωνικά για το περιστατικό από ειδικευόμενο της Παιδιατρικής Κλινικής που ηλεκτρονικά τεκμηριώνεται πως με κάλεσε στο κινητό μου στις 15:11 και 15:13 και στις 15:14-15:15 ευρισκόμουν ήδη στο ΤΕΠ Παιδιατρικής. Πρώτη εγώ αμέσως μόλις είδα το παιδί διέγνωσα πως επρόκειτο για δήγμα φιδιού και ότι ως δηλητηριώδες δήγμα θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε.

Συνεπώς ψευδέστατα και εντελώς συκοφαντικά προσβάλλοντας με τόσο ως ιατρό όσο και ως άνθρωπο αναφέρατε στα ΜΜΕ ότι μόνο οι μαθητευόμενοι ήταν κοντά στον εγγονό σας, ότι στις 16:15 εγώ δεν είχα εμφανιστεί και ότι στις 16:30 οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού μετά από 2μιση ώρες απάθειας και ότι τότε, δηλαδή στις 16:30 εμφανίστηκα εγώ η Διευθύντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής, αφού προφανώς με μπερδέψατε με την Αναισθησιολόγο, η οποία ήταν σε εφημερία ετοιμότητας και κλήθηκε από εμένα για να συνοδεύσει το παιδί στη διακομιδή του.

Άλλωστε υπάρχει σωρεία τεκμηρίων (τηλεφωνικών από το τηλ του ΤΕΠ και λοιπών ηλεκτρονικών που αποδεικνύουν την ενεργό μου εκεί παρουσία). Ψευδόμενη καταφανέστατα προσβάλατε στο έπακρο την τιμή, το κύρος και την υπόληψή μου παρουσιάζοντας με ως ανεύθυνη ιατρό παρά το γεγονός πως ήμουν δίπλα στον εγγονό σας από την πρώτη στιγμή που προσήλθε στο ΤΕΠ Παιδιατρικής, διέγνωσα αμέσως (λόγω εμπειρίας και ειδικής εξειδίκευσης στο θέμα), ότι επρόκειτο για δήγμα φιδιού και έκτοτε με μία ομάδα 10 συναδέλφων ιατρών ειδικών και ειδικευομένων (6 της Παιδιατρικής Κλινικής και 4 άλλων κλινικών, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι), κάναμε το αρμόζον και ανθρωπίνως δυνατόν και διαχειριστήκαμε, όπως προανέφερα, άψογα το περιστατικό.

«Το νοσοκομείο μας είχε αντιοφικό ορό»

Τέλος ως προς τον αδικαιολόγητο ισχυρισμό σας ότι στο Νοσοκομείο Βόλου δεν υπήρχε αντιοφικός ορός σας ενημερώνω ότι προσωπικά γνώριζα από τις πληροφορίες της νοσηλεύτριας ΤΕΠ, από την πρώτη στιγμή, ότι υπήρχε στο ψυγείο αντιοφικός ορός, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τη λογοδοσία.

Άδικα, αναίτια, παραπλανητικά, καταχρηστικά και συκοφαντικά διαδώσατε στα ΜΜΕ ανακρίβειες και σαφή ψεύδη, ωθούμενη ίσως από άλλους;; παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου και το προσωπικό ενδιαφέρον, ιατρικό και ανθρώπινο, που δείξαμε τόσο εγώ η ίδια για το παιδί, όσο και οι λοιποί συνάδελφοι. Σε διαφορετική περίπτωση είστε εντελώς αδικαιολόγητη όταν προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες και μάλιστα 10 ημέρες μετά το συμβάν.…..».

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular