Ο τούρκος υποψηφίος προέδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μουχάρεμ Ιντζέ, σύμφωνα με το άτυπο πρόγραμμά του, θα συναντηθεί με Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες και εκπροσώπους μειονοτικών επιστημονικών σωματείων.

Αμέσως μετά, και σύμφωνα με το komotinipress.gr, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη για να προσκυνήσει στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ και θα αναχωρήσει για το Κίρτζαλι, περιοχή στην Νότια Βουλγαρία, όπου και θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει ο xronos.gr ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα βρίσκεται στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής στη 13.00′ σήμερα Πέμπτη και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του στον αύλειο χώρο της αποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής». Εκεί θα γίνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό, παρουσία μάλιστα δέκα βουλευτών που συνοδεύουν τον τούρκο υποψήφιο, όπως και αυτοδιοικητικών από την γειτονική χώρα, προσκείμενων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ερωτήματα είναι απλά όσο και σαφή. Από την στιγμή που η μειονότητα της Θράκης είναι αναγνωρισμένη ως μουσουλμανική και όχι τουρκική, τότε οποιαδήποτε ένωση αυτοαποκαλείται ως «τουρκική» είναι παράνομη, τόσο αυτή όσο και οι δραστηριότητές της. Πως, λοιπόν, οι εγχώριες αρχές επιτρέπουν την επίσκεψη του τούρκου πολιτικού σε μια μη αναγνωρισμένη, παράνομη οργάνωση; Θα παραστούν και μουσουλμάνοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην εκδήλωση αυτή;