Ο θρύλος του σερφ Κέλι Σλέιτερ τάχθηκε υπέρ «της μαζικής σφαγής» καρχαριών στη Ρεϊνιόν μετά τη φονική επίθεση εναντίον ενός μπόντι-μπόρντερ την Τρίτη.

«Δεν θα γίνω δημοφιλής λέγοντας κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχει ανάγκη για τη μαζική σφαγή (καρχαριών) στη Ρεϊνιόν και αυτό θα πρέπει να γίνεται καθημερινά», έγραψε ο Αμερικανός, που έχει κηρυχθεί έντεκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σερφ, στον λογαριασμό στο Instagram του Ζερεμί Φλορέ.

Ο Σλέιτερ έκανε το σχόλιο αυτό κάτω από μια φωτογραφία που ανήρτησε ο Γάλλος σέρφερ χθες Τετάρτη για να αποτίσει φόρο τιμής στον νεαρό άνδρα που σκοτώθηκε από έναν καρχαρία την Τρίτη.

«Υπάρχει μια τεράστια ανισορροπία στον ωκεανό εκεί», πρόσθεσε ο Σλέιτερ.
«Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να βρει μια λύση το συντομότερο δυνατό. Είκοσι επιθέσεις από το 2011;!» τόνισε.

Οι δηλώσεις του Κέλι Σλέιτερ, που είναι γνωστός για τον ακτιβισμό του υπέρ των ωκεανών, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στην κοινότητα των σέρφερ, ξεκινώντας από τον Φλορέ, ο οποίος ευχαρίστησε τον 45χρονο Αμερικανό.

«Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιό σου, μας δίνει ελπίδα να ξέρουμε ότι κάποιος που γνωρίζει τόσο καλά το περιβάλλον κατανοεί τον εφιάλτη που ζούμε εδώ», έγραψε ο Φλορέ.
«Το πρόβλημά μας εδώ είναι οι καρχαρίες ταύροι, σκοτώνουν τα πάντα, περιλαμβανομένων πολλών προστατευόμενων ειδών καρχαριών», κατήγγειλε ο Γάλλος σέρφερ.
«Οι άνθρωποι πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και για κάποιους αυτό είναι κανονικό, όμως δεν είναι», πρόσθεσε.

Ο Φλορέ, που επίσης δηλώνει υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε ότι «έχω κουραστεί να θρηνώ τους αδελφούς μας».
«Και προς όλους τους επικριτές μας: προσπαθήστε να κατανοήσετε την κατάστασή μας προτού πείτε την άποψή σας χωρίς να ξέρετε», κατέληξε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)