Ψαριανός: Είμαι ανεξάρτητος από σήμερα


Διαλυτικά φαινόμενα στο Ποτάμι, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γρηγόρη Ψαριανού και του Γιώργου Αμυρά

Διαλυτικά φαινόμενα στο Ποτάμι, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γρηγόρη Ψαριανού και του Γιώργου Αμυρά – Tο Ποτάμι παύει να υφίσταται ως Κοινοβουλευτική Ομάδα και όλοι οι βουλευτές είναι ανεξάρτητοι – Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής έθεσε στη διάθεση του Ν. Βούτση  ο Σπύρος Λυκούδης

Σε αποσύνθεση βρίσκεται το Ποτάμι, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσαν οι (εν πολλοίς προαναγγελθείσες) ανεξαρτητοποιήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού, με αποτέλεσμα και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία διαλύεται, καθώς απομένουν πλέον τρεις βουλευτές (Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς). 

Οι διαλυτικές τάσεις είχαν διαφανεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν Σπύρος Δανέλλης, που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα και τη διαγραφή του. 

Ωστόσο, η θέση του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών πυροδότησε τις αποχωρήσεις των διαφωνούντων, ήτοι των κ.κ. Αμυρά και Ψαριανού. Την ίδια ώρα, ο Σπύρος Λυκούδης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων, έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής στον Νίκο Βούτση, ο οποίος παρέπεμψε το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση. 

Ψαριανός: «Καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων»

«Το Ποτάμι από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα», ήταν το σχόλιο του Γρηγόρη Ψαριανού, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, που οδήγησε στη διάλυση της Κ.Ο. Του κόμματος. 

Ο κ. Ψαριανός, που είχε ασκήσει και στο παρελθόν κριτική για τους χειρισμούς του κόμματος, αναφέρθηκε στα λάθη και τους χειρισμούς που έγιναν. 

«Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μας», τόνισε, κάνοντας απολογισμό της πορείας του ως μέλος της Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού

Ο βουλευτής επιτίθεται και στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι «χειρότερη από τα χρόνια της χούντας» και καταλήγει: «Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής». Η ανάρτησή του συνοδεύεται και από φωτογραφία ενός σκοτεινού και χιονισμένου τούνελ που φαίνεται να εισέρχεται. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού: 
Λοιπόν Φίλοι μου, 
σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας 
με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, 
το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.
Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα 
Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.
Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β’ Αθήνας
με Το Ποταμι
Ανεξάρτητος από σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΣτην κοπή πίτας του συνεταιρισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ” ο βουλευτής Μαγνησίας Ηλιόπουλος
Επόμενο άρθροΓκάλοπ Marc: Πεντακομμματική βουλή με τη Χρυσή Αυγή να εκτινάσσεται λόγω Μακεδονίας