To Μάϊο το “4o Rally Αλμυρός 2019” εφέτος

Με την ανακοίνωση του προγράμματος αγώνων για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πασιφανές ότι το ‘’4ο Rally Αλμυρός 2019’’ πατάει γερά στα πόδια του.

Ο αγώνας για το 2019 προσμετρά στο κύπελλο Ασφάλτου Βορείου και Νοτίου Ελλάδας όντας ο μοναδικός αγώνας με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδία.Παράλληλα είναι ο μοναδικός αγώνας rally (και όχι rally sprint) των αντίστοιχων κυπέλλων και ο μοναδικός αγώνας του είδους για ολόκληρη την Θεσσαλία.

Το Rally Αλμυρός αποτελεί μια διοργάνωση που έχει ήδη εντυπωθεί για τα καλά στην μνήμη κάθε γνήσιου φίλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας(Ο.Μ.Α.Θ.) αναλαμβάνοντας και φέτος την διοργάνωση του αγώνα επιθυμεί να διατηρήσει την δυναμική που δημιουργήθηκε το 2016 και συνεχίστηκε μέχρι το 2018 στην διοργάνωση ενός αγώνα rally όντας ο μοναδικός του που πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με την μέθοδο του stand alone race δηλαδή προσμετρώντας μόνο σε ένα θεσμό ενώ παράλληλα διατήρησε και την δυναμική του φιλοξενώντας πληρώματα από όλη την Ελλάδα ήτοι Κρήτη,Πελοπόννησο,Αττική και Στερεά Ελλάδα,Μακεδονία και φυσικά Θεσσαλία.

Η οργανωτική επιτροπή του ‘’’4ου Rally Αλμυρός 2019’’ παραμένει πιστή στην φιλοσοφία που έκανε το Rally Αλμυρός ένα αγώνα που αποτελεί πρόκληση για τους συμμετέχοντες..Οι ειδικές διαδρομές ‘’Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη’’ και ‘’Νηες’’  παραμένουν ίδιες αναφορικά με τα προηγούμενα χρόνια και θα διεξαχθούν από τρεις φορές η καθεμία την Κυριακή 12 Μαΐου.Πρόκειται για ειδικές διαδρομές που φιλοξενούν μια ποικιλία στροφών από πατημένα και γρήγορα κομμάτια που δοκιμάζουν τις αντοχές και τα θάρρος των αγωνιζόμενων μέχρι κλειστά και τεχνικά κομμάτια στα οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσοχή στην λεπτομέρεια και η προετοιμασία των αυτοκινήτων των συμμετεχόντων. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση τις υψομετρικές διαφορές που άλλοτε χαρίζουν και άλλοτε στερούν το πλεονέκτημα στα δυνατά αυτοκίνητα αλλά και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες ειδικές το 2018 έδειξαν το σκληρό τους πρόσωπο τότε η πρόκληση για τα πληρώματα αυξάνεται δραματικά.

Φέτος ο αγώνας επιστρέφει στις ρίζες του όντας και πάλι διήμερος αλλά αυτή την φορά με την προσθήκη μία νέας ειδικής διαδρομής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου το απόγευμα στην πόλη του Αλμυρού δίνοντας έτσι την δυνατότητα παρακολούθησης του αγώνα αλλά και του service park σε ακόμα περισσότερο κόσμο.

Η ισχυρή παρουσία του αγώνα στην τοπική κοινωνία,στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργήθει μία δυνατή ομάδα χορηγών που βλέπουν την επένδυση τους στον αγώνα να έχει έντονη ανταπόδωση ανανεώνοντας χρόνο με τον χρόνο την συνεργασία τους επιτρέποντας στον Ο.Μ.Α.Θ. να παρέχει στους αθλητές δελεαστικές παροχές κάθε χρόνο.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αλμυρού που είναι καταλυτική όλα αυτά τα χρόνια,με την βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και με την πλειοψηφία των χορηγών να έχουν ήδη δηλώσει την καταρχήν συμμετοχή τους και στο ‘’4ο Rally Αλμυρός 2019’’ ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα δελεαστικό πακέτο παροχών προς τους αθλητές με αιχμή του δόρατος το παράβολο συμμετοχής που αναμένεται να είναι ακόμα χαμηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια και που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού ενώ ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή 12 Μαΐου στο ίδιο μέρος όπου αναμένεται να γίνει και η απόνομή των κυπέλλων των διακριθέντων πληρωμάτων.

Το ‘’4ο Rally Αλμυρός 2019’’ είναι ο μοναδικός αγώνας στο πρόγραμμα των κυπέλλων ασφάλτου που συγκεντρώνει τόσα πολλά χαρακτηριστικά όπως την προσβασιμότητα από όλη την Ελλάδα, την ποικιλομορφία των ειδικών αλλά και την εποχή διεξαγωγής που προσφέρεται για τον συνδυασμό ανοιξιάτικης εξόρμησης και παρακολούθησης του παραθαλάσσιου αγώνα καθιστώντας τον ιδανικό για την πρεμιέρα ή την συνέχεια των θεσμών στους οποίους προσμετρά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμα με την ανακοίνωση του προγράμματος και των ημερομηνιών το ενδιαφέρον των αθλητών παρουσιάζεται αυξημένο κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε πως ο ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες θα είναι έντονος δίνοντας σε θεατές,αθλητές και χορηγούς ένα αγώνα που θα αξίζει να συμμετάσχεις υπό ποιαδήποτε ιδιότητα

Το  ‘’4ο Rally Αλμυρός 2019’’ έρχεται φέτος το διήμερο 11-12 Μαΐου. Εσύ θα λείπεις;

Πηγή: ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Προηγούμενο άρθροΣτα παγωμένα νερά της Μακρυνίτσας βούτηξε ο Θανάσης Αδάμ
Επόμενο άρθροΧρυσοβελώνη: “Τι σημαίνει ο Καμμένος μας αποσύρει από την κυβέρνηση; Εγώ δε φεύγω από Υπουργός”