Απειλεί, επιτίθεται αλλά κανείς δεν αγγίζει τα μέλη της ομάδας

Με νέες επιθέσεις, απειλές σε όσους τολμήσουν στο μέλλον να υποβάλλουν μηνύσεις στον Ρουβίκωνα για τις «επισκέψεις» και τις φθορές αλλά και μια αμηχανία από την πλευρά της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ομάδας, ξεκίνησε μια νέα φάση στο σήριαλ που κρατάει τρία και πλέον χρόνια. Χθες, μέλη του Ρουβικωνα με δέκα μοτοσικλέτες, μετέβησαν στην οικία της πρέσβειρας της Αυστρίας στο Παλαιό Ψυχικό, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν χωρίς να γίνει καμία σύλληψη. Η κυριακάτικη επίσκεψη ήρθε μετά την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερα τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας για το «χτύπημα» στο δημαρχείο Τήνου και τη σύλληψη τους κατόπιν μηνύσεως που υπέβαλλε ο δήμαρχος.

Όμως δεν έμειναν εκεί αφού με ανάρτηση στο facebook έγραψαν: «Ο εφιάλτης τώρα ξεκινά για τη δημοτική αρχή Τήνου» συμπληρώνοντας πως «αυτό θα είναι το μήνυμα για όσους κάνουν μηνύσεις στην ομάδα. Τα υπόλοιπα επί του πεδίου». Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτας απάντησε αφήνοντας αιχμές κατά των αρχών ότι «Πώς να φοβούνται; Όταν εισβάλλουν στο Βρετανικό Συμβούλιο, στη Γαλλική πρεσβεία και αλλού και παραμένουν ατιμώρητοι;». Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μια κορύφωση των επιθέσεων της συλλογικότητας, με τις αρχές να προβληματίζονται στον τρόπο αντιμετώπισης τους. Και αυτό γιατί ακόμη και όταν γίνονται συλλήψεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Τήνου, οι κατηγορίες είναι για διατάραξη κοινής ειρήνης πλημμεληματικού χαρακτήρα.

100 επιθέσεις από 120 μέλη

Με σχεδόν 100 επιθέσεις στο ενεργητικό του, τα τρία χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απειλές για κορύφωση της δράσης του μετά τις τελευταίες συλλήψεις και την Αστυνομία να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Στην Κρατική Ασφάλεια, τα περισσότερα από τα 120 μέλη που αριθμεί ο Ρουβίκωνας είναι γνωστά, αρκετά από αυτά κατά καιρούς συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον εισαγγελέα όμως δεν πάνε στη φυλακή γιατί όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι πλημμεληματικου χαρακτήρα.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι από τις αρχές του χρόνου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δικαστική έρευνα μετά την αποστολή φακέλου της ΕΛ.ΑΣ στις δικαστικές αρχές με όλα τα χτυπήματα του Ρουβίκωνα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί συνολικά η υπόθεση και να ενωθούν όλες οι δικογραφίες. Στην Κρατική Ασφάλεια, εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθούν οι «παρεμβάσεις» του Ρουβικωνα με ακόμη πιο εντυπωσιακά χτυπήματα, όμως οι αναλυτές διευκρινίζουν ότι οι ακτιβιστικες ενέργειες θα είναι μεν εντυπωσιακές όμως δεν βλέπουν να αναβαθμίζονται σε κάτι πιο δυναμικό και να περνούν τις νοητές κόκκινες γραμμές.

Η κόντρα ανάμεσα στα μέλη του Ρουβίκωνα και τον δήμο Τήνου φαίνεται πως αγριεύει με μέλη της αναρχικής ομάδας να απειλούν με νέα ντου. 

Μετά την εισβολή στο δημαρχείο της Τήνου και τη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα ξέσπασε άγρια διαμάχη ανάμεσα στην αναρχική ομάδα και τον δήμαρχο.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση στο Facebook μέλους της ομάδας, το οποίο απειλεί με «παρέμβαση»τις ημέρες του εορτασμού στην Παναγία της Τήνου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ένα σοβαρό ενδεχόμενο πλέον είναι να τιμηθεί η μνήμη των δύο νεκρών οδοκαθαριστων της Τήνου τις ημέρες του εορτασμού στην Παναγία της Τήνου.Μια σκέψη μέσα σε πολλές άλλες που υπάρχουν για αυτό το καλοκαίρι.Να τους προσέχετε τους “γραφικούς” κύριε Τόσκα.(σημερινή συνέντευξη στην καθημερινή). Ενίοτε μπορεί να γίνουν και επικίνδυνοι».