Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του παζαριού που θα ανοίξει ανεπίσημα τις πύλες του τη Τρίτη 22 Αυγούστου. Έμποροι από τη Κρήτη μέχρι τον Έβρο έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο παζάρι του Αλμυρού, με τα ποσοστά της πληρότητας να ανεβαίνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι εξίσου καλή με τις προηγούμενες καθώς το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Ίδιες με τις περσινές παραμένουν και οι τιμές των εισιτηρίων του Λούνα Παρκ το οποίο θα βρίσκεται όπως πάντα στην Α’ ζώνη. Η πληρότητα στις ενοικιάσεις εστίασης (χαλβάς, σουβλάκια) φτάνει στο 100%, ενώ για τα εμπορικά είδη (ένδυση, υπόδηση) υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις οι οποίες όμως αναμένεται να καλυφθούν.

Όπως και πέρυσι, η Δημοτική Αρχή έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλότερη διεξαγωγή της τοπικής εμποροπανήγυρης με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση ενοικιαστών και επισκεπτών. Θέματα ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας έχουν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη από το Δήμο Αλμυρού, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει επιλυθεί το θέμα του ηλεκτροφωτισμού με την ενίσχυση της παροχής ρεύματος, ενώ στο ζήτημα των βοηθητικών χώρων πρόκειται να προστεθούν χημικές τουαλέτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπόρων και των επισκεπτών.

Για μια ακόμη χρονιά, Δημοτική αρχή θα συνεργαστεί με τις ελεγκτικές Αρχές με σκοπό να διασφαλιστεί η επαρκής αστυνόμευση τόσο στο χώρο του παζαριού, όσο και στη πόλη του Αλμυρού. Σε κάθε περίπτωση όμως συνίσταται προσοχή για τους κατοίκους του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως μετά τις βόλτες τους στο παζάρι.

Ο κ. Ευάγγελος Καλατζής, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλμυρού δήλωσε στο «Λαό του Αλμυρού»: « Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι εξίσου καλή με τις προηγούμενες, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Ο Δήμος Αλμυρού καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών καθώς και φέτος θα υπάρξει ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού. Όσον αφορά το θέμα της καθαριότητας, στο ανατολικό τμήμα έχει γίνει επίστρωση με πίσσα, ενώ θα προστεθούν και χημικές τουαλέτες.

Καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί το παζάρι του Αλμυρού και υποσχόμαστε τη καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών. Είμαστε βέβαιοι πως κατά την έναρξη η προσέλευση των επισκεπτών θα είναι μεγάλη, εφόσον συμπίπτει με τον εορτασμό της Παναγίας Ξενιάς».