Ενταση και σπρωξίματα ήταν το σκηνικό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβασιούχοι που περίμεναν στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι την ώρα της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό. επιχείρησαν να ανοίξουν πανό με συνθήματα. Άμεσα επενέβη η ασφάλεια του πρωθυπουργού αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν και δημιουργήθηκε ένταση, με σπρωξίματα. Ακκολούθως οι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού τους απομάκρυναν από το σημείο, οδηγώντας τους σε σημείο πιο ψηλά στην Ηρόδου Αττικού, από όπου συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Την ίδια ώρα, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά στις περισσότερες γειτονιές.

«Με τον πρωθυπουργό έχουμε συναντηθεί σε πολύ δύσκολες εποχές στους δρόμους, θα καταλάβει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν άσχημο το κλίμα. Πιστεύω θα βρεθεί μια καλή λύση. Πριν από τρία χρόνια, με δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος Ραγκούση, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πηγαίνουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα καταργηθεί», δήλωσε για τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ έληξε μέσα σε πέντε λεπτά, με τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση να τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι ο υπουργός τούς αποκάλεσε «μαϊντανούς».