Με ελληνικές σημαίες και σημαίες του Βυζαντίου, εκατοντάδες μαθητές σχολείων του Βόλου που τελούν υπό κατάληψη, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα, λόγω της βροχόπτωσης και της πορείας δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος στις λεωφόρους Ιάσονος και Δημητριάδος.

Το κύμα των μαθητικών καταλήψεων, που έφτασε σήμερα στη Μαγνησία, ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα και προκάλεσε την οργή του υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γαβρόγλου.

Οι μαθητές φώναξαν συνθήματα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, διατρανώνοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Παλεύουμε για τη Μακεδονία μας, που είναι ελληνική. Εμείς είμαστε το μέλλον της χώρας και δεν θα ξεπουλήσουμε το όνομά μας» ανέφερε ο Γιώργος Μ. 16 ετών, μαθητής της Α’ Λυκείου. Ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησε είναι: «Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ, Σκοπιανέ».

Χθες το ένα μετά το άλλο σε γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια πραγματοποιούσαν γενικές συνελεύσεις για τη συμμετοχή τους ή μη στις σημερινές μαθητικές κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό. Να σημειωθεί ότι σήμερα 15 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Μαγνησίας τελούν υπό κατάληψη για το θέμα της Μακεδονίας.

Την ίδια ώρα το κλίμα εντείνουν έξω από τα σχολεία την παρουσία τους ακροαριστερές ομάδες και εξωσχολικοί που απειλούν μαθητές και καλλιεργούν κλίμα τρομοκράτησης τους.