Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου, 8ωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Βόλου και τα υπόλοιπα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς εκείνη την ώρα αναμένεται το Καραβάνι Υγείας, ενώ τα λεωφορεία από το Βόλο θα ξεκινήσουν στις 7:30 το πρωί από το Νοσοκομείο Βόλου.

Στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και στηρίζει τους αγώνες των οι εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πρόνοια και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι γνωστά σε όλους. Υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) επειδή δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Καθημερινά παρουσιάζονται ελλείψεις υλικών, τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των πολιτών».

taxydromos.gr