Σήμερα στη βουλή διαβιβάσθηκε στη βουλή φάκελος του σκανδάλου “Ερρίκος Ντυνάν”, όπου ο εισαγγελέας βλέπει να εμπλέκονται πρόσωπα του κύκλου του κ. Σαμαρά.

Αξισημείωτο είναι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης καΙ Μάκης Βορίδης θα βρίσκονταν υπόδικοι για αδικήματα για τα οποία ο νόμος προβλέπει πολυετείς ποινές, αν δεν υφίστατο ο νόμος Βενιζέλου.

Όλως τυχαίως, ο φάκελος για την ΝΔ έφθασε στη βουλή λίγες μέρες μετά τη παραίτηση της Ράϊκου.

Πιο συγκεκριμένα, στη Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία για την υπόθεση του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”. Για την υπόθεση ζητείται από τις δικαστικές αρχές να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη.

Να σημειωθεί ότι τους Γεωργιάδη, Βορίδη, άλλα και τον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται μεταξύ άλλων να «καίει» και ο πρώην Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, με ένορκη κατάθεση που έδωσε λίγους μήνες πριν για την υπόθεση αυτή, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται προφυλακισμένος.

Ο Μαρτίνης καταγγέλλει τους συγκεκριμένους Υπουργούς για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στο ξεπούλημα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού το 2014 σε εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Πειραιώς και για ζημία σε βάρος του Δημοσίου από μη αναγγελία στον πλειστηριασμό για οφειλόμενους φόρους ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη, είναι άλλη μία δικογραφία για ποινικές ευθύνες Υπουργών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία μέχρι χθες βρίσκονταν στο συρτάρι της προσφάτως παραιτηθείσας Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egklhmatikh-organwsh-nd-sto-stochastro-tou-eisaggelea-egklhmatwn-diafthoras#ixzz4cX1VXrEF