Τα ονόματα 7 υπουργών που αναφέρονται στο διαβιβαστικό του Εισαγγελέα Διαφθοράς, καθώς και μία κατάθεση- φωτιά, που καίει το δίδυμο Σαμαρά-Αθανασίου, παρουσίασε εχθές Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλλε παράνομους διορισμούς στενών συγγενών προϊσταμένων του ΣΔΟΕ – και μέσω αυτής της… εξυπηρέτησης – χρησιμοποιούσε τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς ως μακρύ χέρι της κυβέρνησής του. Επίσης, ο  Κ. Αθανασίου μεσολαβούσε για τη δωρεάν νοσηλεία δικαστών στις VIP σουίτες του Νοσοκομείου.

Στο έγγραφο του Εισαγγελέα Διαφθοράς προς τον Άρειο Πάγο αναφέρονται τα ονόματα των εξής υπουργών: Λυκουρέντζος, Χατζηδάκης, Μηταράκης, Σαμαράς, Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης.

Η Χρυσή Αυγή διαμηνύει ότι: “θα φροντίσει ώστε η διαφθορά των μνημονιακών κυβερνήσεων να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.”

Σκάνδαλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του προεδρεύοντος (ΣΥΡΙΖΑ), ότι διαφωνεί με την αναγγελία των ονομάτων των υπουργών, παρ’ όλο που αυτά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία…

Τα επίμαχα αποσπάσματα για Σαμαρά – Αθανασίου από τα πρακτικά της Επιτροπής:

Όλως παραδόξως σε όλους τους φορολογικούς ελέγχους συμμετείχε, ως επικεφαλής, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Αναστάσιος Γιαννίκος. Με αίτημα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τύγχανε φίλος μου από δεκαετίες (ήταν συμμαθητής με τον αδελφό της γυναίκας μου) είχα διορίσει στο Ερρίκος Ντυνάν – μαζί με πολλούς άλλους – συγγενείς του ανωτέρου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ…Ένα άλλο άλλο που επιθυμώ να καταθέσω είναι ότι την περίοδο που πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ήταν ο κ. Αθανασίου, επικαλούμενος την φιλία μας, παρακάλεσε και βοήθησε για την νοσηλεία πολλών δικαστών, οι οποίοι, νοσηλεύονταν, χωρίς να πληρώσουν τη διαφορά νοσηλίου από την αναβάθμιση“.