Ως “συμβολική” χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ “LEFT.gr” την επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο αισθητές οι αντιδράσεις και οι ψίθυροι για υπόγεια συνεργασία κυβέρνησης και “Ρουβίκωνα”.

Το αξιοσημείωτο δε εστιάζεται στο γεγονός ότι οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες που μιλούν για “τραμπούκικη” επίθεση στο δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζουν την οργανωμένη επίθεση με βαριοπούλες και ζημιές ως “συμβολική κίνηση”.

Να βρεθούν οι ένοχοι της χθεσινής (21/5) επίθεσης του Ρουβίκωνα και να προστατευτεί αποτελεσματικά το κτήριο, ζητούν οι δικαστές μέλη του ΣτΕ και κάνουν λόγο για «βία».

Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή την επίθεση στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ υπήρχε σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας αστυνομικός, αναφέρουν:

– «Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες, όπως η χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης…

Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες»