Γράφει ο Θεόδωρος Μελισσάρης, Αντιπρόσωπος ΕΑΥΝΘ στην ΠΟΑΣΥ, μέλος της Δύναμης Αναγέννησης.

 

«Επλήγη ανεπανόρθωτα το κύρος της ΕΛ.ΑΣ.» όπως αναφέρεται σχετικά στο διαδίκτυο, με την Αστυνομία σε ρόλο πρακτορείου ειδήσεων!

Πράγματι δεν είναι σύνηθες όταν πρόκειται για συναθροίσεις-εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις να προβαίνει η ΕΛΑΣ σε έκδοση δελτίου τύπου, εκτός εάν προκύψουν επεισόδια ή άλλος σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Δεν συνηθίζεται δηλαδή η Αστυνομία να κάνει δημόσια πραγματογνωμοσύνη όσον αφορά τον αριθμό συγκεντρωμένων διαμαρτυρομένων πολιτών, παρά μόνον προβαίνει σε ενημερωτικές εσωτερικές ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ενέργειες στις οποίες αναφέρει στο περίπου τον αριθμό ατόμων που βρίσκονταν στις εκδηλώσεις, χωρίς να ανακοινώνει αυτές δημόσια.

Πάραυτα προχθές είδαμε δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα το εξής: «Από ώρα 13:00 σήμερα (21-01-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 90.000 πολιτών στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, με θέμα «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η άφιξη του κόσμου έγινε και με 284 λεωφορεία τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση μετά το πέρας της συγκέντρωσης» ,στο οποίο δεν μπορεί να διαπιστωθεί καν η ώρα ανάρτησης και με εμφανώς λανθασμένο αριθμό συμμετεχόντων, ενώ σε παρόμοιες συγκεντρώσεις για τις οποίες αναγκαστικά μετά το πέρας αυτών εκδίδονται δελτία τύπου λόγω επεισοδίων πχ 17 Νοεμβρίου, γήπεδα κτλ δεν αναφέρονται συμμετέχοντες.

Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνεται εύλογα ότι σίγουρα επλήγη το κύρος της ΕΛΑΣ, μιας και χρησιμοποιήθηκε ως έγκυρη πηγή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ καθώς και άλλων τηλεοπτικών σταθμών αλλά και ξένων πρακτορείων, οι οποίοι θα ισχυριστούν ότι δεν φταίνε αυτοί όσον αφορά αυτά που μετέδωσαν, δηλαδή περί 90.000 διαδηλωτών αντί άνω των 500.000 όπως αναφέρουν οι διοργανωτές αλλά και ξένα ΜΜΕ και 284 λεωφορείων αντί 1300,διότι πολύ απλά «το είπε η Αστυνομία»!!

Γεγονός πάντως είναι ότι την 21/01/2018 στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Θεσσαλονίκη, δήλωσαν παρόντες άνω των 500.000 Ελλήνων οι οποίοι βροντοφώναξαν ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Το ερώτημα προς τους προϊστάμενους είναι ποια η σκοπιμότητα του εν λόγω δελτίου τύπου με το οποίο αναίτια εκτέθηκε στα μάτια του Ελληνικού λαού η Ελληνική Αστυνομία, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και δυσμενή σχόλια όπως χαρακτηριστικά πχ «Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την όραση και την αντίληψη της, αλλά εμείς περιμένουμε να περιορίσει το έγκλημα» κατά αυτής;