Η Άσμα αλ-Άσαντ, έχει αρχίσει θεραπεία για τα πρώτα στάδια καρκίνου του μαστού από τον Αύγουστο, όπως είχε τότε ανακοινωθεί από τα κρατικά Μέσα. Η πρώτη φωτογραφία, που δόθηκε τότε στη δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και τη συριακή προεδρία, έδειχνε την 42χρονη με ορό, να χαμογελά και να κάθεται δίπλα στον σύζυγό της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Η Άσμα αλ-Άσαντ αρχίζει τον πρώτο κύκλο της θεραπείας για κακοήθη όγκο του μαστού ο οποίος ανακαλύφθηκε σε αρχικό στάδιο», αναφέρθηκε σε δήλωση που εκδόθηκε από τον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram.


View image on Twitter
Ωστόσο η πρόσφατη φωτογραφία παρουσιάζει πολύ διαφορετική εικόνα καθώς την δείχνει φανερά αδυνατισμένη και να φορά στο κεφάλι της ένα μαντήλι το οποίο προφανώς κρύβει την απώλεια μαλλιών από τις θεραπείες.   Η εικόνα προκάλεσε πολλά σχόλια και δίχασε. Οι υποστηρικτές έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να της ευχηθούν περαστικά, αλλά οι πολέμιοι του Άσαντ ήταν πολύ σκληροί.

Δεν είναι πολλά γνωστά για την κατάσταση υγείας της συζύγου του Άσαντ και πληροφορίες για τη θεραπεία της δεν δίνονται.   Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως της προσφέρθηκε ιατρική περίθαλψη στη Ρωσία και πως εκείνη επέλεξε να παραμείνει στη Δαμασκό και να ξεκινήσει θεραπεία σε στρατιωτικό νοσοκομείο.   Η Άσμα αλ-Άσαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Σύρους γονείς και εργαζόταν σε τράπεζα επενδύσεων. Παντρεύτηκε τον Άσαντ το 2000.