Ταινία του Bollywood γυρίστηκε στην Καβάλα: Δείτε τα γυρίσματα στην πόλη – Τι λένε οι Ινδοί πρωταγωνιστές

Το Bollywood «ψηφίζει» Ελλάδα και Καβάλα – Διαβάστε όλα όσα έγιναν στην Avenue Premiere  – Σπουδαίο επίτευγμα η «έξοδος» της πόλης στις κινηματογραφικές αγορές, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΤ,  Χαράλαμπος Καρίμαλης  

Το Bollywood έλαμψε στην Ελλάδα, καθώς επέλεξε για να γυρίσει μια φαντασμαγορική ταινία στην πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Η λαμπερή  Avenue Premiere πραγματοποιήθηκε  στον  ιστορικό χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Αθήνα, με την πρωταγωνίστρια και παραγωγό του «Die Tomorrow», Kashmera Shah, που έδωσε το παρών, να δηλώνει περισσότερο Ελληνίδα, πια, παρά Ινδή. 

Στην ταινία πρωταγωνιστεί το διάσημο καλλιτεχνικό ζευγάρι του Bollywood, Κrushna Abhishek και η πρώην Μις Ινδία, Kashmera Shah, ενώ ήδη έχει μεταγλωττιστεί στα αγγλικά και στα ελληνικά, καθώς θα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η παγκόσμια διανομή της.

ksmira
Το διάσημο καλλιτεχνικό ζευγάρι του Bollywood, Kashmera Shah με τον σύζυγό της, Κrushna Abhishek

«Απόλαυσα από καρδιάς τον χρόνο μου στην Καβάλα, λάτρεψα την πόλη και τις ομορφιές της, τα γυρίσματα και η όλη διαδικασία είχε πολύ άγχος, αλλά η πόλη έχει μια θετική αύρα που μου μετέδιδε γαλήνη και ηρεμία. Μετά από αυτή την δουλειά αισθάνομαι περισσότερο Ελληνίδα από Ινδή», δήλωσε στο protothema.gr η Kashmera Shah, ένα μεγάλο αστέρι στο χώρο του θεάματος στην Ινδία. 

Η Kashmera Shah μίλησε για την ταινία «ύμνο» στις ομορφιές της πριγκίπισσας της Μακεδονίας, δική της παραγωγή,  και για το πώς η ίδια έγραψε την ιστορία.

«Το να φτιάχνεις μια ταινία είναι σαν να δίνεις σε ένα παιδί το πρώτο του βιβλίο. Πρόκειται για μια άκρως στρεσογόνο κατάσταση, γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Κάθε μητέρα βλέπει το παιδί της ως το πιο όμορφο, αλλά όταν αυτό εκτεθεί στο κοινό θα λάβει άλλες κριτικές. Κάπως έτσι, συμβαίνει και σε μια ταινία. Ενα παιδί γεννιέται σε εννέα μήνες, το δικό μου έργο χρειάστηκε 15 μήνες για να δει το φως. Η παραγωγή μπορεί φαινομενικά να δείχνει ακριβή, ωστόσο, οφείλω να τονίσω ότι το budget ήταν συγκεκριμένο. Η ταινία αναφέρεται σε έναν νεαρό άντρα που θέλει, για άγνωστους λόγους, να αυτοκτονήσει. Κι εκεί παρουσιάζομαι εγώ, που καλούμαι να τον βοηθήσω, με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει η ταινία είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να επιλέγει τη ζωή. Πρόκειται για μια «μαύρη» κωμωδία, που στοχοποιεί και τα social media (instagram – facebook) που επηρεάζουν αρνητικά τους νέους, και δεν χαίρονται τις μικρές σπουδαίες στιγμές της ζωής. Το σωστό είναι να επιλέγεις τη ζωή».

kavala_photo_teliki
Από αριστερά, η πρωταγωνίστρια Kashmera Shah, η πρέσβειρα της Ινδίας, Shamma Jain, μαζί με την πρόεδρο της «Δημωφέλειας» Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου

Όσοι παρακολούθησαν το φιλμ, είχαν να πουν μόνο αυτό: «Είναι η πιο ”φρέσκια” παραγωγή ταινίας Bollywood που έχω παρακολουθήσει. Λαμπερή, γρήγορη και καθόλου βαρετή, ευχάριστη αλλά και με έντονη συγκινησιακή διάθεση, με μεγάλο  avantage τα κινηματογραφικά γυρίσματα στο ιστορικό κέντρο της Καβάλας και σε κάθε τοπίο που άξιζε να προβληθεί. Η Ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο Κάστρο ήταν αδιαμφισβήτητα, μια ”δυνατή” εικόνα». 

kavala_girismata
krusna_kavala
krusna_girls
kavala
Η Kashmera Shah μαζί με τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Die Tomorrow», ανερχόμενο αστέρι Rishabh Chauhan δίπλα στα καταγάλανα ελληνικά νερά
Το Bollywood ήρθε στην Καβάλα

H αγορά του Bollywood αριθμεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου μια κινηματογραφική  παραγωγή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προβολής της Καβάλας στην αγορά αυτή. Αυτό τόνισαν άλλωστε στις δηλώσεις τους κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τόσο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης και Κωνσταντίνος Τσέγας όσο και η πρέσβειρα της Ινδίας, Shamma Jain η οποία ευχαρίστησε τον δήμο Καβάλας για την συνολική προσφορά του στην ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδος-Ινδίας.

Μιλώντας στο protothema, ο Χαράλαμπος Καρίμαλης υπογράμμισε πως «ο ΕΟΤ επιθυμεί και προωθεί τέτοιου είδους δράσεις, σημειώνοντας την ίδια στιγμή τη σπουδαιότητα του χρηματοδοτικού μέτρου cash rebate, την επιστροφή μέρους του προϋπολογισμού μιας οπτικοακουστικής παραγωγής, ως κίνητρο επένδυσης στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτό μας κάνει ανταγωνιστικούς συγκριτικά με άλλες χώρες για το γύρισμα ταινιών.  Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό χώρο για παραγωγή ταινιών. Το cash rebate (η επιστροφή επένδυσης) είναι στο 25%, κάτι που κάνει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό. Εκτός από το άμεσο όφελος, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι μια πολύ δυνατή τουριστική προβολή. Να πω χαρακτηριστικά, ότι το ”Mamma Mia! Here We Go Again” γυρίστηκε στην Κροατία για οινομικούς λόγους, αν και αρχική του επιθυμία ήταν η ταινία να γυριστεί στην Ελλάδα». 

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Die Tomorrow» παρευρέθη και ο Μακάριος Λαζαρίδης,  υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Καβάλα, ο οποίος σχολίασε στο protothema

«Δυο βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας είναι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός και τέτοιες παραγωγές, από μια χώρα που τελευταία δείχνει να συναγωνίζεται  το Χολιγουντ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελούν προτεραιότητα για να γίνει η Καβάλα δημοφιλής προορισμός και σε επίπεδο γυρίσματος ταινιών. Η προσπάθεια από πλευράς της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα και της προέδρου της «Δημωφέλειας» Αναστασίας Ιωσηφίδου είναι πολύ σημαντική και σηματοδοτεί τις δυνατότητες που έχει ο νομός. Άλλωστε, η  Ινδία και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε:

«Το τελευταίο χρόνο τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην Ινδία για τα γυρίσματα ταινιών αγγίζουν τα 2,6 δισεκατομμύρια, όταν αντίστοιχα στην Αμερική είναι 1,4 δισ. Σίγουρα, δεν υπάρχει η αίγλη και ίδιο επίπεδο σε βάση ηθοποιών, αλλά σίγουρα είναι μια βιομηχανία που αναπτύσσεται. Η ταινία έχει διεθνή εμβέλεια και απήχηση, και το γεγονός ότι η ταινία θα παιχτεί στις Κάννες δίνει και μια άλλη προοπτική. Η Καβάλα θα ενισχυθεί τουριστικά, αλλά και μέσα από αυτό θα τονωθεί και ο πολιτισμός. Επίσης, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία και θα δοθεί μια προοπτική να γυριστούν, γιατί όχι, και άλλες ταινίες». 

makarios_lazaridis_bollywood
Ο Μακάριος Λαζαρίδης με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Kashmera Shah και την πρόεδρο της «Δημωφέλειας», Αναστασία Ιωσηφίδου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από την πρόεδρο της «Δημωφέλειας» Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου στο κοινό της εκδήλωσης που αποτελούνταν από εκπροσώπους της πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής, Έλληνες και ξένους κινηματογραφικούς παραγωγούς καθώς και δημοσιογράφους, το πρώτο στην Ελλάδα δημοτικό γραφείο προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, το Kavala Film Office.

Το γραφείο, κάνοντας χρήση του νέου νομοθετικού πλαισίου και των κινήτρων που δίνει το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής καθώς και κινήτρων που ο ίδιος ο δήμος προσφέρει, φιλοδοξεί να προσελκύσει παραγωγές, όπως κινηματογραφικές ταινίες, video clip κ.α. στην περιοχή της Καβάλας και αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης το οποίο έχει αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια η δημοτική επιχείρηση «Δημωφέλεια» με μεγάλη μέχρι σήμερα επιτυχία.

Ο Δήμος Καβάλας τόλμησε λοιπόν, και έκανε το «άνοιγμα» προς τη μεγάλη αγορά και θα βγει κερδισμένος, με το όραμα – μετά το Bollywood – να έρθει στην πόλη, γιατί όχι, και το Hollywood.

bollywood
Προηγούμενο άρθροΜετρό Θεσσαλονίκης: Δεν «χορταίνουν» να το εγκαινιάζουν!
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τον κίνδυνο άνοιας