Με την δήλωση ότι ο Σάββας Ξηρός είναι κατά 90% ανάπηρος και δεν θα βλάψει την κοινωνία η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου τάχθηκε σαφώς υπέρ της αποφυλάκισής του.

Όπως είπε, μιλώντας στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το Πόθεν Έσχες, η τάξη και η ασφάλεια είναι ιδεολογικό μέγεθος και υπάρχει μια βιοπολιτική αυταρχική κρατική αντίληψη που έχουν τα αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία προσπαθούν να έχουν απόλυτη εξουσία.

“Για τους αρρώστους; Δεν μας ενδιαφέρει αν υπάρχει στις φυλακές δυνατότητα να περιθάλψουν κάποιον άνθρωπο; Όχι, λέτε, αυτός δεν αξίζει να ζει, κάποιες ζωές φαίνεται πως δεν είναι αξιοβίωτες, δεν μας ενδιαφέρουν, τις εξαιρούμε. Από την μια λένε κάποιοι ότι τους ενδιαφέρει η ασφάλεια της κοινωνίας κι από την άλλη αντιδρούν στην αποφυλάκιση Ξηρού. Αυτή η βιοπολιτική θέλει την εξουσία απέναντι στους ανθρώπους,  επιλέγει κατηγορίες ανθρώπων που δεν είναι άξιες να ζουν και λέει να μπουν στα λευκά κελιά”.