Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλμυρού στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών & Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, η Χορωδία του Δήμου μας και όλοι όσοι την συνόδευσαν και την παρακολούθησαν, μοιράστηκαν πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές.

Η Χορωδία, εκπροσώπησε επάξια για ακόμη μια φορά την τοπική μας κοινωνία σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών απαιτήσεων και με τη συμμετοχή μέσα στο διήμερο 18 & 19 Νοεμβρίου 55 συνόλων, Χορωδιών & Ορχηστρών από όλη την Ελλάδα αλλά και χώρες όπως, Αίγυπτο, Αζερμπαϊτζάν, Π.Γ.Δ.Μ(Φύρομ).

Ιδιαίτερη στιγμή για έναν Μουσικό, Χορωδό, να βρίσκεται και να ερμηνεύει σε μία από τις σημαντικότερες αίθουσες της Ελλάδος, εκεί όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες μουσικές παραγωγές αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα του Καλ/χνικού χώρου.

Δέος και συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση για τα βήματα που γίνονται κάθε φορά όλο και παραπάνω από την Τετράφωνη Μικτή Χορωδία, η οποία καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το κοινό, και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια καθώς τοποθετήθηκε ανάμεσα στις αρτιότερες παρουσίες στο Χορωδιακό κομμάτι τόσο για την ερμηνεία της, όσο και για το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμά της.
Την απονομή στην Χορωδία μας, Τιμητικής πλακέτας και Επαίνου, έκανε η Πρόεδρος της Unesco, σε θέματα Πολιτισμού, κα. Εύα Βασιλοπούλου.

Παράλληλα την ίδια ημέρα, εμφανίστηκαν και πολύ αξιόλογα Χορωδιακά σύνολα όπως, Χορ. Ι.Ν. Ραφαήλ Μετεώρων, Χορ. Ταύρου Αττικής, Χορ. Ωδείου Φλώρινας, Χορ. Δήμου Κομοτηνής, Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ.α..ενώ ιδιαίτερα γραφική υπήρξε η παρέλαση στην Κεντρική πλατεία Αριστοτέλους των Ορχηστρικών και Φιλαρμονικών Συνόλων πριν την παρουσία τους, γεμίζοντας την Θεσσαλονίκη Μουσικές και μεταφέροντας σε ένα άλλο κλίμα και επίπεδο αντίστοιχων ευρωπαϊκών χωρών.

Πολύτιμη και καθοριστική για την τόσο σημαντική παρουσία, ήταν και η Μουσική Συνοδεία εκλεκτών Μουσικών μα πάνω απ΄όλα φίλων της Χορωδίας μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Πρόκειται για την Πιανίστα και Κλ/χνική Διευθύντρια του Δ.Ω.Α Φρόσω Γαρδικλή, τον Διακεκριμένο στο είδος του  (μπουζούκι),  Γιώργο Σταμούλη , αλλά και τον ταλαντούχο Ψυχοθεραπευτή –Ψυχοπαιδαγωγό στην κιθάρα, Άκη Μπουκουβάλα.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο τόσο στους ακούραστους Χορωδούς όπου με αγάπη και μεράκι συνεχίζουν να είναι ενεργά μέλη αυτής της ομάδας και να προσπαθούν για ό,τι καλύτερο, στην Μαέστρο τους, Μαριάννα Σαμαρτζή όπου για 12 συνεχή έτη συνεχίζει με αμείωτη δουλειά το έργο της, αλλά και σε όλους τους Τοπικούς Άρχοντες και φορείς που πιστεύουν, στηρίζουν, και ενισχύουν αυτό το κομμάτι Πολιτισμού του Δήμου Αλμυρού.

Η Χορωδία μας, επέστρεψε φέρνοντας μαζί της πολύτιμες εμπειρίες που σίγουρα θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας και λόγος για να την ενδυναμώσει ώστε να βελτιώνει και να προχωράει συνεχώς το έργο της.